USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В обласному музеї війська відкрили експозицію, присвячену Волинській бригаді ТрО

29 Серпня 2023 08:59
У Волинському регіональному музеї українського війська та техніки відкрили експозицію, присвячену бойовому шляху 100-ї окремої бригади територіальної оборони.

Про це розповів Суспільному директор музею Олег Ткачук.

100-та бригада з Волині виконує бойові завдання на сході з березня цього року, розповів начальник групи комунікації штабу Костянтин Байчук. Каже: це перші експонати із зони бойових дій, які привезли в музей.

«Тут залізо, касетні набої, які прилітають від російських солдатів, начиння, яким начиняють снаряди, які розлітаються і ранять наших хлопців, є трофейний шолом російський», – розповідає Костянтин Байчук.
Ігор Юхименко – боєць 100-ї бригади тероборони. Нині військовослужбовець лікується після мінно-вибухового поранення, яке отримав у районі населеного пункту Хромове Донецької області.
«21 осколок з мене дістали, ще 15 в мені, певно. З березня наш батальйон першим зайшов на Бахмут. Певно, там було найважче. Там не було ні світла, ні води, ні газу, ні тепла, це і побут дуже тяжкий, і погодні умови. Мотивувало одне: або вони нас, або ми їх, іншого виходу немає», – розповідає Ігор Юхименко.

Читати ще: Щоб ефективно нищити ворога: для бійців 100-ї бригади ТрО Волині відкрили великий збір на засіб радіоелектронної розвідки

Подивитися експозицію до музею прийшла дружина загиблого воїна Михайла Федоровича Оксана. Каже: чоловік і син пішли служити разом.
«1 квітня вони стали учасниками бойових дій в Луганській області, а 22 квітня чоловік загинув. Син служить, зараз у Лимані», – каже жінка.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих в боях за Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 29 Серпня 2023 19:22
Терміново забирай сина, щоби хоча б він продовжив генофонд
ТЦК Показати IP 30 Серпня 2023 07:17
Байчук таку "будку" наїв, певно в окопах воює ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus