USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У луцький музей військової техніки доставили новий експонат – розбитий російський «Тигр». Фото

28 Грудня 2023 13:53
Українські воїни за час повномасштабного вторгнення перетворили на брухт тисячі одиниць російської техніки. Дещо назавжди тлітиме на незламних українських полях, а дещо слугуватиме пам’яттю про криваві події сьогодення.

Так, у Луцьк за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» доставили виведений із ладу російський броньований автомобіль «Тигр». Експонат від 27 грудня стоїть у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.

Відмінусували рашистський брухт воїни 40-ї окремої артилерійської бригади імені Великого князя Вітовта під Харковом.
«Ми надали бронеавтомобілю «Тигр» більш привабливого вигляду, адже плануємо використовувати його як експонат інтерактивної виставки, де люди можуть побачити всі ті знущання, які росіяни роблять на нашій українській землі, – розповів директор Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Олег Ткачук. – Дякуємо Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за допомогу й перевезенні. Це вже другий експонат, який є в нашому музеї завдяки його сприянню. Раніше ми отримали російський БТР-82, а зараз ще й маємо бронеавтомобіль».

Читати ще: Знищений БТР окупантів – новий експонат у музеї військової техніки у Луцьку. Фото
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» узяв за традицію допомагати музею військової техніки, наголосила голова правління Катерина Шкльода. Вона висловила сподівання, що експонати будуть пам’яттю для майбутніх поколінь про велику боротьбу українців проти російської навали.

«Протягом століть росіяни намагалися знищити нашу історію та культуру. Вони вивозили важливі артефакти, українські символи, робили все, аби ми забули, що український народ – давній народ із великою історією. А сьогодні наше завдання – зберегти сучасну історію, щоб наші нащадки знали, що відбувалося в ці роки, щоб знали, хто є нашим ворогом, і не забували про це», – закцентувала Катерина Шкльода.
Читати ще: Виставка зброї, вітання та куліш: у Луцьку в музеї військової техніки влаштували свято до Дня захисників та захисниць. Фото

Побачити російський «Тигр» та інші експонати війни можна у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки щодня з 10:00 до 17:00.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
232 Показати IP 28 Грудня 2023 15:26
Закрити музей, там треба побудувати новий ЖК
333 Показати IP 29 Грудня 2023 16:27
Зніміть шини, які є дефіцитні і передайте тим хто їх потребує!!!!
ABC Показати IP 29 Грудня 2023 20:50
Передайте його краще ківерцівському меру. БРДМ в нього вже є, а Тигра він підшаманить і буде їздити. Мером зараз бути небезпечно, така машина точно не буде зайва для власної безпеки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus