USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

В облраді мізкують щодо засудження антиукраїнського режиму

21 Січня 2015 16:10
Частина депутати обласної ради не підтримала звернення ветеранів та політв’язнів щодо засудження тоталітарного комуністичного режиму.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності та боротьби зі злочинністю 21 січня.

Як поінформував перший заступник голови облради Олександр Пирожик, проект рішення про засудження тоталітаризму обласна рада за зверненням громадських організацій ветеранів (Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю, Товариства політв’язнів та репресованих, Товариства «Діти репресій», «Пам'ять волинян») щодо необхідності засудження комуністичного режиму. У своєму зверненні представники патріотичної громадськості закликають вжити заходів задля виконання в Україні рекомендацій Парламентської асамблеї Ради Європи, викладених у резолюції «Про необхідність міжнародного засудження злочинів тоталітарних комуністичних режимів».

У документі також йдеться про засудження злочинів радянського тоталітарного комуністичного режиму проти людяності та масові порушення прав людини. Автори звернення закликають запровадити кримінальну відповідальність за заперечення злочинів вказаного режиму та возвеличення його представників, а також звернути особливу увагу на забезпечення відкритого доступу науковців та громадськості до архівів спецслужб.

На думку Олександра Пирожика, депутати повинні продемонструвати одностайність у підтримці звернення та закликати центральну владу засудити тоталітарний режим. Відповідаючи на питання членів комісії щодо кримінальної відповідальності за заперечення злочинів комуністичного режиму, він зазначив, що остаточне рішення повинні ухвалити законодавчі органи, проте він погоджується з тим, що така відповідальність повинна бути запроваджена, наприклад, за заперечення Голодомору.

Голова комісії Володимир Навроцький висловив підтримку звернення, наголосивши, що облрада може продемонструвати свою громадянську позицію, а втілення пропозицій в життя можливе лише після довгоочікуваної судової реформи.

Знищити ідеологію, яка нищила українців та була антиукраїнською, закликав колег депутат Микола Давидюк. З його слів, лише тоді можна «добудувати Україну, яку не добудували за 23 роки Незалежності».

У підсумку, проект рішення підтримали лише четверо членів комісії (половина загального складу). Остаточне рішення винесуть депутати під час пленарного засідання сесії облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
лучани Показати IP 21 Січня 2015 16:29
Не мізгувати , а забороняти потрібно комуняцьку ідеологію, як фашистську.
ривне до лучани Показати IP 21 Січня 2015 22:47
коментар було видалено
Анонім Показати IP 21 Січня 2015 16:54
За тоталітарного режиму жили без війни, садочки, школи, вузи, лікарні, квартири, путівки, проїзд та..... безкоштовні!!!!!!!!!!!! То те були злочини радянського тоталітарного комуністичного режиму проти людяності та масові порушення прав людини? Закрийтеся -Братство ветеранів ОУН-УПА Волинського краю, Товариство політв’язнів та репресованих, Товариство «Діти репресій», «Пам'ять волинян»- і сидить тихо, не мутить воду
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 21 Січня 2015 17:12
ЗА твою і всіх людей отого режиму мізерну зарплату - це було "безкоштовно" ! Зрозумів " економіст" . Ти , очевидно, нащадок отих обдертих "освободітєлєй" які вже обросли пухом за рахунок дерибану і про щось вякають. Закрийся ти!
@@@ до Корінний лучанин Показати IP 21 Січня 2015 18:34
за мізерну зарплати можна було облетіти всю територію срср. за українську зарплату можна тільки на електричці в жмеринку.
Корінний лучанин до @@@ Показати IP 21 Січня 2015 19:23
АЙ ДА МОЛОДЕЦЬ! Я бачу у вас були щасливі хвилини за мізерну з/п облітати територію ВЕЛИКОЇ ЗОНИ З КОЛЮЧИМ ДРОТОМ під назвою срср. Але імперія розвалилась бо мізерну зарплату НЕ ПЕРЕЖИЛА ! Кількість нафтодоларів срср різко зменшилась. А за мізерну з/п продовольчі елетрички до МОСКВИ існували і тягнулись поїзди з усієї РАССЄЇ до білокамяної за ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЮ КОВБАСОЮ та ШМОТКАМИ із ГУМу та ще з інших ЦУМів. Напишіть спогади про це та видайте книжку.
Юрій до Анонім Показати IP 21 Січня 2015 17:23
Пізд@й в Північну Корею там всі перераховані тобою блага і надалі надають.
Так,так Показати IP 21 Січня 2015 17:00
Нема більш над чим мізкувати? Підуть у сиіттеві баки!
Корінний лучанин до Так,так Показати IP 21 Січня 2015 17:19
Згода 100%!
1234 Показати IP 21 Січня 2015 17:50
Люди добрі !!! Ну немає вам більше чим зайнятися, чи зовім уже подуріли ???
Отто Показати IP 21 Січня 2015 22:32
коментар було видалено
маневичі Показати IP 22 Січня 2015 09:17
А Давидюк хай розкаже, скільки його родина нагребла з теперішньоі держави, філософффф ср*ний і т упий, лізе в бутилку та нагуляне сало не позволяе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus