USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Я довів абсурдність «антибандерівського закону», – Олександр Пирожик

15 Березня 2018 19:00
На думку депутата, першого заступника голови Волинської обласної ради Олександра Пирожика українці, зокрема волиняни, «дуже достойно» склали тест на «безглуздий, антиісторичний, антиукраїнський закон» про польський Інститут національної пам’яті. Тепер – черга за поляками.

Нагадаємо, днями в польських ЗМІ з’явилася інформація про те, що поліція та прокуратура Польщі перевірятимуть інформацію щодо прославляння фашизму та підбурювання до ненависті під час пам’ятного заходу в Сагрині (Люблінське воєводство, Польща). На вшануванні, яке відбулося 10 березня, був присутній і Олександр Пирожик.

Як прокоментував Інформаційному агентству Волинські Новини Олександр Пирожик ситуацію, що склалася, він вважає абсурдною. Він розповів, що дійсно особисто виступав на заході, але «все сказав гарно».

«Я сказав полякам: якщо ви щось не зрозуміли, то, будь ласка, беріть диктофонний запис і прослуховуйте його до тих пір, поки не зрозумієте. Я сказав, що Бандера для нас, українців, завжди був і буде національним героєм, так само, як для поляків – Пілсудський. Бо хто такі національні герої? Це ті люди, які життя присвятили боротьбі за свою національну державу. І для нас очевидно, ми це сумніву не піддаємо, що Пілсудський є для них національним героєм, бо він присвятив своє життя польській державі. Так само – для нас Бандера та УПА. Тобто я навів порівняння», – зауважив депутат.

Він впевнений, що під час перевірки запису в його виступі не буде простежено жодних закликів до прославляння фашистської системи та підбурювання до проявів ненависті за національною ознакою.

«З іншого боку, цим я довів абсурдність їхнього закону (про Інститут національної пам’яті, – ВН), бо за ті висловлювання, які були в мене, я думаю, мене ніяк не зможуть притягнути до відповідальності. Але вони можуть вчинити якісь інші дії, не виключаю, що це буде заборона в’їзду (до Польщі, – ВН), але тут я відстояв національний інтерес і вважаю, що зробив абсолютно правильно. І якби в мене був вибір, я знову зробив би так само, бо за кожне слово я відповідав і відповідаю завжди», – наголосив Олександр Пирожик і додав, що поки ніяких листів-претензій не отримував.

«Поліція перевірила мій документ, встановила мою особу, інакше могли би мене притягнути (до відповідальності, – ВН) за те, що я не надав документи для встановлення особи. І звичайно, на цю провокацію я теж не повівся. Вони записали паспортні дані, адресу і подякували… І українці перемогли», – акцентував політик.

Також Олександр Пирожик повідомив, що найближчим часом ніяких спільних заходів із польською стороною не заплановано: «Можливо, буде потреба контактувати щодо міжнародної співпраці у квітні». Поки ж, на думку депутата, Польща має пройти «тест на свій безглуздий, антиісторичний, антиукраїнський закон. Я вважаю, що українці, і волиняни зокрема, той тест пройшли дуже достойно».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Адекват Показати IP 15 Березня 2018 19:06
Пустий був, пустопорожній залишився. "Тепер черга за поляками...? А далі що?
люсь до Адекват Показати IP 15 Березня 2018 20:05
покаятись нада.цілувати всіх в дуп.. тоді буде счастья..нижній чєловєк ще про пілсуцького згадав..ви хлопці нічого не придумали..як і ваші патрони..пять центів так цю профффесію називали в кітаї ще десяток років назад..тільки за межами своєі території вини її не прахтикували..
ник Показати IP 15 Березня 2018 19:20
достойто. так повинні вести себе всі украінці...
Українець Показати IP 15 Березня 2018 19:45
Що взяти з цього клоуна... Додумався порівняти Пілсудського і той непотріб...
олександр до Українець Показати IP 15 Березня 2018 23:16
Ти не українець
Анонім Показати IP 15 Березня 2018 20:07
через таких "правильних" вороги навкруги України
Рома Показати IP 15 Березня 2018 20:48
Бандерівці вбивали Мельнеківців і Бульбівців, які також боролись за незалежнісь України.
Пирожику Показати IP 15 Березня 2018 21:03
Мабуть рід Пирожика в повстанській армії по окопах повзали і оносельчан катували. Патріоти йо..ні.
Віктор Показати IP 16 Березня 2018 09:40
Свобода то сама продажна партія, створена за гроші ФСБ і фінансується кремлем через Медведчука.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus