USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В ОДА не знають, чи зобов’язані водії возити усіх пільговиків

27 Листопада 2017 09:40
Учасники АТО вимагають від влади навести лад із пільговими перевезеннями. У Волинській облдержадміністрації спершу заявили, щоб на всі пільги волиняни не розраховували, та згодом звернулися до совісті перевізники, зауваживши, що вони зобов’язані бути «людяними».

Зауважимо, що більше півсотні учасників АТО прийшли до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з вимогою навести порядок щодо дотримання пільг на перевезення учасників АТО та сімей загиблих Героїв. Питання гостро постало після того, як водій висадив з маршрутки 15-річного лучанина, сина загиблого атовця Сергія Гулюка. На зустрічі директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка пояснив, що пільгами мають право користуватися лише інваліди 1-2 груп, учасники АТО та члени сімей загиблих Героїв. Щодо дітей із багатодітних сімей, то Мирка сказав, що на них «джентльменська домовленість» з перевізниками не поширюється.

Хоча до воїнів АТО голова ОДА не прийшов, за годину на оперативній нараді він дорікнув перевізникам та сказав зовсім інше, ніж профільний керівник департаменту, запевнивши, що пільги мають виконуватися всі.

«Це вже п’ятий подібний інцидент. Незалежно від того чи це член сім’ї загиблого учасника АТО, чи із багатодітної сім’ї – має бути людське відношення. Звертаюся до голів РДА, аби проводили процес виховання з тими людьми, які крім заробітку нічого не хочуть знати. Якщо перевізники не будуть розуміти нас, то встановимо жорсткий контроль щодо прозорості отримання ними доходів, починаючи від обілечення пасажирів до сплати податків. Неважливо, за яким квитком їхав Дмитро Гулюк, перевізник не має права не приймати квиток», - наголосив посадовець.

P. S. Водій маршрутки “Шацьк-Луцьк”, який відмовився везти за пільговим квитком 15-річного Дмитра Гулюка, шкодує про свій вчинок. Про це йдеться у сюжеті "Волинського телебачення".

"Дуже шкодую. Якби він хоч словечком обмовився, що він до АТО має відношення, я б його ніколи не висадив. В мене була вказівка. Я сам по собі не можу вигнати дитину. Вказівка від перевізника була, через те, що не вертають їм грошей", - каже водій маршрутки Володимир Уєвич.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Волинянка Показати IP 27 Листопада 2017 10:03
Кілька років тому коли моїм дітям було стільки років .що я як мати трьох дітей мала таку пільгу хочу сказати ось що нашим можновладцям потрібно виробити один механізм для надання таких пільг і це щомісячно виділяти для таких сімей грощові кршти на рахунок у певній сумі однаково а самі чени сімї нехай розраховують цю суму так щоб всі були задоволені перевізників не можна звинувачувати у тому що він небажає працювати в борг або збиток .Коли б хоч один пільговик працював перевізником та знав що від нього вимагають відчитатись за перевезення а він возив "пільговиків" і грошей за перевезення не має бо колись їх компенсують ,може.цинічно сказано.тож пропоную всім пільговикам видати певну суму коштів для проїзду а вже самі пільговики вирішать чи ім кататись маршрутками чи може 100 метрів просто пройти зекономивши ці кошти для проїзду в іншому напрямку непільговому .
Дану Показати IP 27 Листопада 2017 10:55
А може спочатку "встановимо жорсткий контроль щодо прозорості отримання ними доходів, починаючи від обілечення пасажирів до сплати податків" і далі будемо розбиратися хто чого не дотримується. Це голова ОДА лякає перевізників виконанням норм і правил замість того щоб зобов'язати їх виконувати і дотримуватися самому? Вищий пілотаж!
2 поверх Показати IP 27 Листопада 2017 13:02
Цей Гунчик нічого незнає, йому головне носаті заплатити, шубу купити....))))))))))))))
Свєта Показати IP 27 Листопада 2017 13:04
Старий "мачо")))))))))))
зОБОВЯЗАНІ Показати IP 27 Листопада 2017 18:56
Возити атошнтих а решта ні.
ТТ Показати IP 28 Листопада 2017 09:09
Не розумію, чому та пільга дорога декому як остання гривня? Можливо нагадати що автобуси - це ПРИВАТНА власність, а не ДЕРЖАВНА. Хлібокомбінати, аптеки, ковбасні заклади, кафе-їдальні, цирюльніі - все працює на основі ПРИВАТНОЇ власності, а не ДЕРЖАВНОЇ. Вказане майно і право отримувати прибутки віддано жителям України, які шляхом його викупу забезпечили собі таке право. Чому усі вчепились до питання пільг на транспортному бізнесі, чому при предявленні цих же документів (що дають право на пільгу) не реалізують свої послуги аптеки, магазини, розважальні комплекси, ринки, бабусі з молоком та яєчками на ринку(чому їх молоко дорожчає разом з доларом),- порахуйте і ці прибутки. Тому раджу пільговикам з багатодітних сімей закрити пільговичку і виборювати пільгу у магазинах з продажу ювелірних виробів. Знаєте, - нашій молоді так пасує золото.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus