USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

В Одесі після спалаху COVID відновив прийом дитячий табір

6 Вересня 2021 20:59
В Одеському оздоровчому центрі «Молода гвардія» знову розпочато прийом дітей після ліквідації спалаху COVID-19.

Про це повідомили в адміністрації дитячого центру, зазначивши, що 4 вересня почалася 8-ма тематична зміна, яка називається «В кадрі – гра», повідомляє УНІАН.

Відновлення функціонування «Молодої гвардії» розпочато згідно з виданим 1 вересня розпорядженням першого заступника голови Одеської ОДА Бориса Волошенкова, який курував протиепідеміологічні заходи.

У розпорядженні йдеться, що у зв’язку з локалізацією та ліквідацією спалаху COVID-19, виконанням профілактичних та протиепідемічних заходів, припиняється дія попереднього розпорядження від 17 серпня – «про тимчасове призупинення функціонування держпідприємства «УДЦ «Молода гвардія».

Виконуючий обов’язки генерального директора центру Василь Бездень пояснив, що робота «Молодої гвардії» відновлюється в звичайному режимі з дотриманням карантинних заходів.

«Батьків, які планують відправити дитину на вересневу тематичну зміну в «Молоду гвардію», можемо запевнити, що це буде повноцінний відпочинок за звичайними правилами і традиціями дитячого центру. Діти будуть займатися в гуртках і спортивних секціях, відвідувати уроки в нашій загальноосвітній школі, брати участь у заходах освітньо-виховного характеру», – сказав керівник.

Коронавірус в «Молодій гвардії»

В Одесі поліція почала розслідування за фактом масового зараження COVID-19 в дитячому оздоровчому центрі «Молода гвардія». Перші троє хворих з дружини «Зоряна» звернулися за медичною допомогою до медсанчастини центру 12 серпня з ознаками ГРВІ (температура 37-38,8°С, нежить, біль у горлі). За допомогою швидких тестів на визначення антигену SARS-CoV-2 був підтверджений COVID-19. Увечері 18 серпня офіційно було зареєстровано 60 випадків інфікування – 50 дітей і 10 вожатих, на 19 серпня коронавірус підтвердили у 69 осіб, з яких 11 – вожаті.

Станом на 25 серпня був 81 хворий, більше інфіковані не виявлялися.

Український дитячий центр «Молода гвардія» перебуває у віданні Міністерства соціальної політики України. Займає площу 30,8 га, розташований на березі Чорного моря. Складається з трьох таборів – «Зоряний», «Сонячний» і «Прибережний». У кімнатах проживають 8-10 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus