USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Одесі звільнили вчительку, яка накинулася на ученицю через українську мову

13 Жовтня 2020 22:39
В Одесі звільнили вчительку, яка на уроці нагримала на п’ятикласницю за те, що та розмовляє українською. Дівчинка забула вдома альбом, а коли сказала про це вчительці українською, та розлютилася й почала кричати. Заспокоїлася лише, коли учениця заплакала.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Урок був останнім і батьки зустріли доньку, яка ще не встигла заспокоїтися, – перелякану і в сльозах.

«Вона так плакала, кричала: «Я не хочу назад до школи». Я зізнаюся, що реакція була у мене дуже емоційна», – говорить Марія Мостовчук, мати п’ятикласниці.

Жінка пояснює: донька часто записує уроки на диктофон, аби потім вдома ще раз прослухати тему. Так було й цього разу – тож інцидент потрапив на аудіо випадково. 11-річна Леся виросла в україномовній родині, але жодних проблем через мову дотепер не мала.

Учні гімназії, де трапився скандал, розповідають: вчителька малювання взагалі легко втрачає терпець, часто кричить і грубо розмовляє.

Викладачка – пенсійного віку. Її поведінку колеги пояснюють втомою та професійним вигоранням. Зустрітися з нею не вдалося, бо після скандалу вона у школі не з’являлася. Директорка, хоч і погоджується, що такий вчинок не гідний педагога, каже: раніше жодних претензій до викладачки не було.

Реакція міського департаменту освіти була блискавичною – його очільниця опублікувала пост у соцмережі з обуренням та вибаченнями. І вже наступного робочого дня в школі був наказ про звільнення вчительки за аморальний вчинок.

«Як мама, як людина – була шокована, і справа навіть не у мові, щодо якої триває суперечка, а в тоні й у тому, який тиск йде на дитину, і це неприйнятно за жодних умов», – зазначає директорка департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич.

Вчителька наказ про звільнення отримала дистанційно, підписала і повернула зі знайомими. Батьки Лесі не виключають, що звернуться до суду, бо тепер їхній доньці треба працювати з психологами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
мамина квіточка Показати IP 13 Жовтня 2020 22:49
а я,коли на ученицю накинувся,отримав хімічну кастрацію...Що за вибіркове правосуддя?
Потрібно до мамина квіточка Показати IP 13 Жовтня 2020 23:17
закушувати!!!
Провокатор дзіндзя Показати IP 14 Жовтня 2020 08:46
Батьки певно якісь галицькі рогулі спеціально дитину навчили, щоб збити грошей, яких від вчительки не отримали, то із школи хочуть? Жінка через суд може відновитися легко.
Павлик Морозов Показати IP 14 Жовтня 2020 10:13
Мешканці міста Героя ВВВійни - Одеса тому й називають себе без сорому - одеситами, і відрізняються вони від нас з вами мешканців інших регіонів країни своєю мовою, своїм колоритом та розкутістю від західних областей чи від центральної частини України. Нічого страшного або ніякого принизливого ставлення вчительки до учениці та до її української мови не відбулося. Вчителька дійсно була вже втомлена, відпрацювала 6 уроків по 45 хвилин, кожний урок в класах з дітьми яким вже виповнилося по 12-14 років. Самий непередбачуваний та тяжкий на засвоєння учбового матеріалу вік у юних дівчаток та хлопчаків. Вчителька зрозуміла, що трохи перетягнула ковдру на себе і вибачилась перед ученицею. Впевнений, що вчителька ще й приголубила і поцілувала ученицю. Ну що ви хочете від одеситів, там 75% населення розмовляють на чисто російській мові, 20% суржиком, і тільки 5% населення одеситів розмовляють вдома між собою, повторюю у родинному колі в сім'ї - українською. А коли ці українці виходять в люди до міста то переходять спілкуватись тільки мовою - російською. Ось чому на уроці вчителька банально була здивована, коли раніше ця учениця говорила тільки російською, а тут різко ні з того ні з сього перейшла на українську мову. А часом це не підстава для вчительки. Гадаю, що ця конфліктна ситуація була запланована заздалегідь, пройшла успішно та показово з викладенням у соцмережі, навіть таємні виконавці даного конфлікту спеціально підготували мікрофон для запису.
Анонім до Павлик Морозов Показати IP 14 Жовтня 2020 10:45
Не можеш ср....., не мучай ж....... Не можеш працювати з дітьми - не йди працювати вчителем. А це не вчителька , а НКВДистська гестапівка
Та до Анонім Показати IP 14 Жовтня 2020 11:59
Воно просто безнадійна дурепа. Така дика ситуація , навіть хай сто разів спровокована чи підстроєна, як тут пишуть деякі, не може бути в принципі в країні де державна мова українська, а тим більше в школі за участі вчительки. Вже занадто дотолерантничалися з отаким, далі нікуди.
123 Показати IP 14 Жовтня 2020 20:48
Це ж як треба вже було дістати щоб виникла така реакція. Рогулізм вже і до Одеси добрався. Цілу епопею розіграли, в привичку вже ввійшло навязування мови і тд.
Петро до 123 Показати IP 15 Жовтня 2020 10:06
Ніхто тобі "кацапоізіґ" не нав'язує, але Закон про державну мову ніхто не відміняв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus