USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Одесі вчителька накинулась на дитину через українську мову: деталі інциденту

12 Жовтня 2020 17:21
В Одесі в гімназії № 4 вчителька накричала на україномовну школярку на уроці, бо подумала, що дівчинка вивищує себе над іншими, бо розмовляє українською.

Аудіо інциденту опублікували у групі Батьки SOS, повідомляє Українська правда. Життя.

Ось як звучала розмова:

– Девочка, которая со мной на украинском говорила. На какий мови ты общаешься?

– Я на українській.

– (Нерозбірливо) ... тоже на українській?

– Так!

– А ну-ка встань! Поднялась! Поднялась, говорю! «Да!». Как ты отвечаешь мне? Ты посмотри на неё! Почему ты мне так сказала: "Да!«?.

– Нуу... да.

– Шо «ну»! Постой, успокойся... Встань, пожалуйста, постой немножко и подумай. Так нельзя отвечать.... Не хорошо так...

Ребята, я чуствую, что вообще треба на українскій мові казати. Бо в нас, бачте, бачте, шо робиться? Вона на українській мові, так вона, получаєтсья, зверху, а ми знизу! А вона више нас, понімаєте?
Потім вчителька обурилася, що школярка прийшла непідготовлена до уроку, а «прикривається мовою».

«Пришла без ничего, альбом не принесла, листовки не принесла, а права качает она! Она мовой будет прикрываться здесь мне! Причем здесь мова, надо мозги иметь! Где твои роботы? Покажи мне!», – сказала вчителька.

Пізніше жінка перепросила, сказавши, що неправильно зрозуміла дитину:

«Всё, успокойся. Но так нельзя говорить. Так получается, дети, что она выше нас. Давайте на украинском все тогда общаться... Я ей не запрещаю на украинском, пожалуйста.

Но не надо так делать, что это выше, чем мы. І ми знаєм українську мову! Все, не плач, помиримось з тобою. Я может не так поняла её слова. Дети, я поняла так, что она хочет, пришла без ничего, так оно и есть».

У департаменті освіти Одеської міськради заявили, що вчительку вже звільнили.

«Поведінка вчителя , на мою думку, беззаперечно несумісна з діяльністю у закладі освіти. Директором прийняте рішення про звільнення за ст. 41, п.3 «вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.

Наразі очікується відповідний наказ. Із зверненням до компетентних органів. Приношу свої вибачення від усіх освітян батькам і дитині.

А нам, вчителям, хочу побажати не закривати серце від почуттів вихованців. Такий тон, тиск і зміст сказаного назавжди позбавляють дитячої довіри і любові», – написала директорка департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич у фейсбуці.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
українка Показати IP 12 Жовтня 2020 17:37
У якій країні взагалі таке можливе? А у нас "ну какая разніца?" Ось вам результат! Невже виборці такі тупі чи байдужі?
@ до українка Показати IP 12 Жовтня 2020 19:03
73% какая разніца!! Але якщо суд зобов..язує преЗедента розмовляти укр мовою-то вчителька відробляла ним же обіцяні 4 тис євро! дійсно -це результат !
Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 12 Жовтня 2020 17:49
Нічого страшного для ексвчительки гімназії № 4 не відбулося. Ця вчителька давно хотіла переїхати на ПМПЖ до Ізраїля та вчити дітей на своїй рідній мові.
Б Показати IP 12 Жовтня 2020 19:34
бля, дура яка!!!!! І як тільки з таким рівнем розвитку беруть в педагогічні навчальні заклади і чому там вчать цікаво, що на виході отака субстанція, а потім як отаке допускають до роботи з дітьми?!
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2020 20:05
Сумніваюсь,що для цієї старої дурепи щось змінится, напевно влаштується в іншу школу і буде втиху мстити всім україномовним, в нормальній країні її б не тільки вигнали зі школи, а й судили б.
Дзіндзя Показати IP 12 Жовтня 2020 20:14
Я так ДАЇшніків діставав.
Поліщук Олександр Ми Показати IP 13 Жовтня 2020 12:18
Мешканці міста Героя ВВВійни - Одеса тому й називають себе без сорому - одеситами, тому і відрізняються вони від нас з вами мешканців інших регіонів країни своєю мовою, своїм колоритом та розкутістю від західних областей чи від центральної частини України. Нічого страшного або ніякого принизливого ставлення вчительки до учениці та до її української мови не відбулося, вчителька дійсно втомлена, відпрацювала 6 уроків по 45 хвилин, кожний урок в класах з дітьми яким вже виповнилося по 12-14 років. Самий непередбачуваний та тяжкий на засвоєння учбового матеріалу вік у юних дівчаток та хлопчаків. Вчителька зрозуміла, що трохи перетягнула ковдру на себе і вибачилась, впевнений, що пішла та ще й приголубила і поцілувала ученицю. Ну що ви ще хочете від одеситів, там 75% населення розмовляє на чисто російській мові, 20% суржиком, і тільки 5% населення розмовляють між собою, повторюю між родинами у колі сім'ї - українською. А коли ці українці виходять в люди до міста то переходять спілкуватись тільки мовою - російською. Ось чому на уроці вчителька банально була здивована, коли раніше ця учениця говорила російською, а тут різко ні з того ні з сього перейшла на українську мову. А часом це не підстава для вчительки. Гадаю, що ця конфліктна ситуація була запланована заздалегідь, пройшла успішно та показово з викладенням у соцмережі, навіть таемні виконавці конфлікту спеціально підготували мікрофон для запису.
Наталка Показати IP 14 Жовтня 2020 10:30
вчителька розмовляє на мові Арго...вона ПРОЩАЄ НА ПЕРШИЙ РАЗ ...... и ще вчить інших не ставитись зверхнє до інших...жах
фейк Показати IP 18 Грудня 2020 11:13
да ну вы че?? фейк же чистой воды )))что бы натравить снова разноязычные регионы )))))
СимаСима Показати IP 6 Січня 2021 20:00
Блять, настрочили какую-то голиматью, что б людей столкнуть, а куры разкудахтались, развозмущались., хоть бы мозг немного включали, а не велись на эти фэйки дешевые! Я вам тут сейчас такие истории могу повыдумывать, уши склеятся!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus