USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В одному з найстаріших музеїв Волині зроблять ремонт

6 Лютого 2022 20:03
У Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького, що на вулиці Івана Франка, 6 у Володимирі, запланували поточний ремонт експозиційних кімнат.

Про це ідеться на сайті державних закупівель Prozorro. Торги оголосило управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради. Тендерні пропозиції прийматимуть до 13 лютого, а 14 лютого розпочнеться аукціон.

Очікувана вартість робіт становить 403 тисячі гривень.

Поточний ремонт експозиційних кімнат історичного музею включатиме ремонт підвісної стелі, малий ремонт дверних полотен без знімання з місця, ремонт широких дверних коробок у кам’яних стінах без знімання полотен, розбирання дерев’яного оздоблення на стінах, ремонт штукатурки, фарбування стін, улаштування цементних стяжок, ремонт паркетних покриттів, електромонтажні роботи, улаштування стелажів, улаштування натяжних стель тощо.

Усі роботи мають завершити до кінця поточного року. Гарантійний термін на виконаний ремонт становитиме 24 місяці.

Як писало Інформаційне агентство Волинські Новини, Володимир-Волинський історичний музей є одним із найстаріших музеїв Волині та працює вже понад 130 років.

Ім’я засновника Омеляна Дверницького, судді, який активно займався краєзнавством, установі присвоїли у 2014 році.

У 1887 році Омелян Дверницький утворив Братство Святого Володимира, а при ньому – Давньосховище – праобраз історичного музею. Основним завданням братства була відбудова Успенського собору у Володимирі. Відбувалися наукові дослідження на руїнах собору, які здійснювали відомі професори Борис Антонович із Києва та Адріан Прахов із Санкт-Петербурга. Знаходили цікаві історичні експонати. Місцеве населення також передавало Дверницькому речі старовини. Омеляну Миколайовичу вдалося зібрати 500 рукописів і 100 стародруків, ікони, рукописні Євангелія XVI століття. Експонати були дуже цінними і їх оглядав навіть російський цар Олександр III, який у 1890 році приїздив із родиною до Луцька. Речі з володимирського Давньосховища вивозили до Луцька для огляду імператором.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus