USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині в одну громаду хочуть об'єднати 22 населені пункти

26 Липня 2016 15:34
В одну громаду з центром у Берестечку планують об'єднати 22 населені пункти.

Мова йде про об'єднання Берестечківської міської ради і ще 7 сільських рад, а саме: Пісківської, Мервинської, Смолявської, Лобачівської, Горішенської, Перемильської, Жабчинської, - пише horohiv.com.ua.

– По суті це відродження Берестечківського району, – каже консультант із юридичних питань регіонального відділення Асоціації міст України у Волинській області, науковець Валентин Малиновський.

Експерт вважає, що таке об’єднання є доволі перспективним:

- У самому Берестечку дуже добра інфраструктура, є багато соціальних об'єктів, починаючи з доволі великого приміщення самої міської ради. Коли вісім бюджетів об'єднаються в один, це буде серйозний ресурс. У рамках цього вирішуватимуться питання навколишніх шкіл, дитячих садочків, доріг тощо.

На його думку, швидкість об'єднання залежатиме від активності керівників населених пунктів, бо цей процес тягнеться уже рік.

– За цей період було зроблено дуже мало, тому що ініціативу проявляє міський голова Берестечка, а сільські голови не поспішають. Нещодавно ми зустрілися із сільськими головами. Вони цей процес активізували і до кінця цього року усі процедури завершаться.

В основному, каже Валентин Малиновський, проти об'єднання лише один сільська голова, який не хоче, щоб центр був у Берестечку.

Наталка ПОЛІЩУК (газета Сім’я і дім)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
тт Показати IP 26 Липня 2016 16:04
дурдом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus