USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

В одну з найбільших річок Волині запустили амура

4 Листопада 2014 11:55
Більше тонни амура та товстолоба запустили у Ковелі в Турію. Про це інформує Про Ковель.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, коли у Теремнівські ставки запустять рибу.

Уже традиційними в Ковелі стали акції з відтворення водних живих ресурсів, які відбуваються за сприяння міської влади та громадської організації «ЕкоВолинь», - повідомили у відділі комунального господарства, відділ земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища виконавчого комітету Ковельської міської ради.

20 тисяч гривень виділили з обласного бюджету на виконання природоохоронних заходів для створення гідрологічних умов шляхом зариблення річки Турії у Ковелі. Відділ комунального господарства виконавчого комітету міської ради уклав угоду з в ПАТ «Рівненська рибоводно-меліоративна станція» на придбання мальків амура і товстолоба. Зариблення Ковельського водосховища відбувається двічі на рік за активної участі громадської організації «ЕкоВолинь», депутатів міської ради, працівників відділу комунального господарства, РЖКП №1 та спеціалістів сектору іхтіології та регулювання рибальства Волиньрибохорони. Популяцію риб на Турії поповнили амур (412,5 кілограма) та товстолоб (650 кілограма).

Штучне зариблення є життєво необхідним. Адже низка зовнішніх факторів, головним з яких є несприятливий гідрологічний режим, замулення та заростання нерестовищ, забруднення води та нерегульований вилов, значно сповільнюють природне відтворення водних живих ресурсів в річці Турії. Загалом ця процедура відбувається у кілька етапів, як правило навесні та восени. Строки підбираються таким чином, щоб порівняно невеликий за розмірами рибо-посадковий матеріал у період свого інтенсивного росту якомога менше часу знаходився у водоймі в умовах природної волі. І тим самим був убезпечений від дрібних хижаків, якими у водосховищі є, передусім, окуні. Згідно з науково обґрунтованими даними, відсоток виживання мальків становить фактично третину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus