USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хто врятує річку на Волині?

22 Вересня 2015 14:16
У Ковелі гине Турія. За кілька днів річка щільно вкрилася дрібними водоростями, які й далі продовжують «атакувати» водну артерію. Про це інформує ПроКовель.

Світлини річки Турія, які ми подаємо в матеріалі, зроблені фактично в центрі Ковеля – це водойма міського пляжу і прилеглі до неї ділянки річки. Ще наприкінці літа тут було вдосталь охочих поплюскатися, втім уже тоді річка мала доволі непривабливий вигляд. На жаль, традиційно в цю пору, а ситуація повторюється вже декілька років поспіль, на поверхні води знову з’явилася мертва риба, від якої тхнуло важким затхлим запахом. Тоді екологи переконували, що риба попросту задихнулася, бо тижнями стояла африканська спека, і як тільки-но піде дощ, все зміниться на краще – річка наповниться свіжою водицею і течія сама очистить власне русло. Однак, як бачимо, все сталося зовсім навпаки.

Початок осені таки порадував нас рясним дощем, але Турія «відреагувала» на кліматичні зміни в природі по-особливому несподівано: вона буквально за кілька днів щільно вкрилася дрібними водоростями, які й далі продовжують «атакувати» водну артерію Ковеля. Цей зелений килим доволі швидко поглинає все нові ділянки річки. Тепер ні на міському пляжі, ні поряд із ним, ні то що ніхто не купається, там навіть рибалок не видно. Одним словом, - мертва зона.

За коментарем стосовно наглядної гибелі Турії ми звернулися до інспектора Державної екологічної інспекції у Волинській області Володимира Романовського. Очікували почути від нього, що ж робиться цією службою для вирішення екологічної проблеми, однак отримали суху, бюрократичну відповідь: «Я жодних інтерв’ю не даю. Звертайтеся до мого керівництва в Луцьку. Нічого казати не буду». Так і хочеться відреагувати: «Отакої. А хто ж тоді має бити на сполох, що водойма в небезпеці, якщо не екологи? Хто ж рятуватиме нашу Турію?».

На території міського пляжу діє служба порятунку людей на водоймі. Рятувальники продовжують тут нести чергування, щоправда, зараз вони не зовсім розуміють, що тут роблять. Адже тепер, на їхню думку, потрібно рятувати вже річку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анна Показати IP 22 Вересня 2015 14:30
Того Романовського гнати давно треба. Нічого не робить. Наглий.
Вовчик до Анна Показати IP 22 Вересня 2015 14:39
Особисто до Вас наглий? Чи по життю?)))
Міхалич до Анна Показати IP 22 Вересня 2015 14:43
А ти, мені кавки гарної зроби. І я подобрішаю.
Житель Показати IP 22 Вересня 2015 14:34
Нічого в нас з такими екологами не лишиться
zbbas Показати IP 22 Вересня 2015 14:52
Спасати є кому - охорона природи, обласне управління водного господарства депутат Івахів..... список можна продовжувати.....
ковельчанин Показати IP 22 Вересня 2015 15:59
та й мер наш, Кіндер, нібито теж еколог
Василь Показати IP 22 Вересня 2015 18:08
Минулого року теж про цю проблему писали http://www.volynnews.com/news/society/odna-z-holovnykh-richok-volyni-mozhe-znyknuty/
Ковельчанин до Василь Показати IP 23 Вересня 2015 16:13
Ото. що тільки й писали, а дій жодних!
Ковельчанин Показати IP 23 Вересня 2015 10:14
І це ще далеко не єдина проблема. Щоб багато не писати перегляньте дане посилання http://vk.com/wall-36656706_44124?reply=44191. Там відео річки в селі Зелена, це 3-4 км вище за течією (хоч на якусь течію там навіть натяку немає). Зараз там ситуація стала хоч трішки краща стараннями жителя Ковеля Сергія Котика. Який власноручно лопатою прокопав рівчаки в замуленому та зарослому гирлі річки, що дозволило відновити мінімальний рух води в здовж усього гирла. А взагалі ця вся ситуація навколо річки є свідчення бездіяльності та цинізму місцевої влади, як міської Ковельської так і сільської Зеленської.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus