USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В ООН офіційно визнали, що РФ порушує Женевські конвенції в окупованому Криму

15 Жовтня 2019 08:44
В ООН визнали порушення Росією Женевських конвенцій, через свідоме переселення нею людей з материкової частини в український Крим у спробах змінити демографію окупованого півострова.

Про це йдеться в доповіді генсека ООН Антоніу Гутерріша, пише Громадське.

У доповіді наводяться дані судового реєстру РФ, згідно з яким, у 2017-2018 роках суди в Криму ухвалили рішення про переміщення не менше 947 осіб, що вважаються іноземцями за законодавством Росії, зокрема переміщення 518 громадян України.

Крім того, щонайменше 109 жителів Криму були «примусово виселені» правоохоронними органами Російської Федерації. «У більшості випадків жертвами імовірно були громадяни України, які розглядалися Російською Федерацією як не мають права на проживання в Криму», – йдеться у доповіді.

Віце-голова Комітету ООН з питань інформації від східноєвропейської регіональної групи Олег Ніколенко прокоментував доповідь та зазначив, що для України важливо те, що про це заговорив генсек в ООН.

«З одного боку, російська влада вживає заходів для примусу незгодних з окупацією залишити півострів, а з іншого – за 2014-2018 роки пересилила на український півострів 140 тисяч своїх громадян, зокрема військовослужбовців та членів їхніх родин. У кількісному показнику це складає понад 5% приросту населення. Це, зокрема, робиться для того, щоб закріпити спробу анексії, створити додаткові перешкоди для подальшої деокупації», – написав Ніколенко у Facebook.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 15 Жовтня 2019 09:27
анексований - так! але окуповавний? якщо більшість кримчан за РФ, не веде боротьби проти РФ, то де логіка такого формулювання?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus