USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.10

В Україні активізувалася секта «АллатРа»: в Раді вимагають реакції СБУ та РНБО

18 Жовтня 2023 16:23
У Раді відправили звернення в СБУ, РНБО та Мін’юсту щодо діяльності в Україні проросійської секти «АллатРа», яка вже неодноразово потрапляла в поле зору правоохоронців.

Відповідне звернення скерувала народна депутатка Інна Совсун, про що вона сама повідомила в Мережі, пише ТСН.

Совсун навела приклад діяльності секти «АллатРа» в Україні та детально поінформувала, про що йдеться на зустрічах членів організації.

«Жила собі дівчина. Назвемо її Катя. Добра подруга, відмінниця, улюблениця вчителів, що мала довірливі стосунки з мамою. Але одного дня в кав’ярні Катя раптом заявляє друзям: «А ви знаєте, що можна предмети пересувати силою думки?» І обіцяє поскидати статті англомовних науковців, які доводять, що це можливо», – йдеться в повідомленні народної депутатки.

Виявляється, вже певний час Катя бере участь у спільних медитаціях та читаннях книжок, що нагадує «гурток любителів pociйської пропаганди».

Які ідеї просуває «АллатРа»

Совсун повідомила, що у книжках, які читають члени секти, йдеться про те, що світом начебто керує таємний світовий уряд – архонти, які є «світовим злом».

«Архонти створили історію, встановили існуючий світовий лад, керують народами, впровадили релігії, поширюють хвороби. А зараз архонти готують третю світову війну. ООН та Ліга Націй відповідають інтересам архонтів, а НАТО – їхній «хлист» (батіг)», – передала зміст літератури народна обраниця.
В організації за кожним закріплені ментори, які контролюють, чи достатньо добре людина медитує, бо ці медитації начебто мають врятувати світ.

«Катя дуже переймається, що робить це недостатньо якісно. Бо тоді світ вона не врятує. А значить, краще їй узагалі померти й скоріше звільнитися від мук. Так, Катя потрапила до АллатРи. Про це мені розповіли безпосередні свідки», – зазначила Совсун.

Вона також навела приклад зі своєю студенткою, яка прийшла на прийом до лікаря, а той у дивний спосіб почав нав’язувати дівчині думку, що світ має жити без політики, і будь-які питання мають вирішуватися на всенародних референдумах. Він також стверджував, що людство захоплять штучні технології, і все буде ще гірше, аніж у світі з політичними лідерами. Медик заявляв, що треба з цим боротися та долучатися до руху «благотворчого суспільства». Лікар-проповідник дав студентці листівки та запросив приходити на зустрічі.

«Не варто сприймати цю організацію як безневинних клоунів. Судячи з коштів, якими оперує АллатРа, та їхньої медійної присутності – це все дуже серйозно», – наголосила депутатка.

Лідер секти Номо дуже нагадує Путіна

Совсун також повідомила про чимало плакатів та білбордів у містах України з написом «Благотворче суспільство». Є ще канали, масові тиражі книжок та різного роду «семінари».

Наразі немає публічних даних про те, хто фінансує такий величезний масив медіа. Однак депутатка зазначила, що можна проаналізувати, кому це вигідно, та які ідеї просуває «АллатРа».

«Її представники несуть благу вість, що світ врятує Номо – слов’янський лідер зі спецслужб, і його біографія підозріло збігається з біографією пyтiнa»;

«Слов’янський менталітет – ось, що найстрашніше для архонтів [таємного світового уряду]».
«АллатРа» просуває російську пропаганду

Члени секти влаштовували телемости з Рociєю, запрошували поговорити пyтiнicтів та депутатів від «Єдиної Росії».

Катування та вбивства у Бучі члени «АллатРа» на своїх заходах коментують як «ви вбиваємо один одного» та «ми розділені, бо нас поділили на держави, на національності на раси, на соціальні, релігійні, політичні угруповання. Нас штучно поділяють і водночас промивають нам мізки».

«Вочевидь, саме через попередні розслідування журналістів про зв’язок АллатРи з російською пропагандою тепер вона працює під егідою «благотворчого суспільства». Щоб менше привертати увагу. Але ідеї, які АллатРа просуває, – не змінилися», – наголосила Совсун.
Хто з українських державних діячів долучений до «АллатРа»

Журналісти-розслідувачі пов’язують із діяльністю «АллатРа» віцепрем’єрку Ірину Верещук, ексголову СБУ Івана Баканова та підозрюваного у держзраді ексочільника кримського СБУ Олега Кулініча, ексзаступник керівника ЦСО відділу «А» СБУ Михайла Кухаренка, мера Черкас Анатолія Бондаренка та ексдепутатку Надію Савченко.
Також відомо, що мер Коростеня Володимир Москаленко прийняв «Глобальну партнерську угоду АллатРа» до статуту міста. А на центральній площі Коростеня було встановлено пам’ятник у вигляді символу секти.

Сосун звернула увагу, що активну діячку секти Христину Берестецьку нещодавно затримала поліція, бо жінка збирала та передавала росіянам інформацію про розташування ЗСУ і об’єктів критичної інфраструктури Києва.

«Я відправила звернення в Служба безпеки України, РНБО та Мін’юсту. Тим більше, АллатРа неодноразово потрапляла в поле зору правоохоронців, на неї відкриті кримінальні провадження», – повідомила народна депутатка.

Вона нагадала, що Рociя професійно маскує ФСБівські «франшизи» під релігійні організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 56
дідо Показати IP 18 Жовтня 2023 17:45
зате ворожу секту РПЦ МП не помічають...
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2023 08:13
По-моєму, тут змішали грішне з праведним. На скільки знаю, то ця організація міжнародна і в багатьох країнах світу є учасники. Цікаво, там вони які інтереси відстоюють?.. Обов'язково знайду їх сайт Благотворче суспільство і почитаю, що там до чого. Цікаво
Анонім до Анонім Показати IP 19 Жовтня 2023 18:26
Судячи зі всього, ви й так з тієї секти. Зайдіть краще Кримінальний кодес прочитайте, вам пригодиться.
Анонім до Анонім Показати IP 20 Жовтня 2023 17:39
А що кримінального ви в цьому бачите?
Нюша до Анонім Показати IP 21 Жовтня 2023 02:10
Будівельні компанії лякають людей, що якщо люди об'єднаються їх сектантами кликати будуть. У Благотворчому суспільстві житло буде надано безкоштовно усім, хтож його купляти буде, якщо завдяки новим технологіям грошей не буде, вот халепа. І як же погано бути молодим та здоровим, мати можливість безкоштовно навчатися та подорожувати, жити в безпечному світи, уце на тобі заразу люди придумали. З рабства вирішили вилізти негідники. Краще їх сектантами назвати, щоб далі у рабстві були та от ще одна халепа, клімату все одно хто ти, знищує усіх не питаючи дохід та бажання влади. Про це забули чи не усвідомлювали. А прикладів багато: Турція, Лівія, Афганістан, Китай, Індія, та багато інших де людей не попереджали так як евакуація дорожче ніж пакети для сміття.
Юля Показати IP 19 Жовтня 2023 08:15
А, виявляється АллатРа це найбільше зло? Вже всі проблеми вирішили? АллатРа це міжнародний рух, в якому приймають участь люди з усього світу. Вони об'єднані на засадах людяності, справедливості і правди, і видно ця правда дуже комусь не подобається! А вище наведені"факти" це хайп на темах які гострі і привертають увагу. Всі проекти, конференції спрямовані на користь людей і підкріплюється фактами. Що ж вони про доклад вчених забули сказати про клімат! А про дівчину в яка займається магією і має суіцидальні думки, це взагалі... АллатРа прямо не говорить що магія- пряма дорога в пекло. А ще людське життя має найвищу цінність. Так що спочатку вникніть в суть, а висновки робіть самі!
Гуру_прок_ до Юля Показати IP 19 Жовтня 2023 18:28
О!!! Розгнівані сектанти повилазили. Значить все вірно проти цієї секти розпочали, все вірно.
ПЕтрiот Показати IP 19 Жовтня 2023 09:22
На Украiнi активiзувалась секта пцу. Прошу прийняти мiри сбу i. рнбо
АаааааЦЬ до ПЕтрiот Показати IP 19 Жовтня 2023 18:28
Єдина православна церква в Україні. Має Томос від Вселенського патріарха. Єдина православна!!!
Правда Показати IP 19 Жовтня 2023 09:48
А хібі біле братство,мунтян і аделаджа мали інші помисли,все для людей,все для людства.Граблі вже макітру натовкли,але виходить замало.
Алла Показати IP 19 Жовтня 2023 10:14
Негайно закрити секту
Анна Показати IP 19 Жовтня 2023 10:37
Ми все робимо, як у рашці, вони теж її оголосили не бажаною! Вам цікаво, все повторювати за ними? ! Ви хоч би розібралися з батюшками РПЦ і не тільки, які не раз хотіли завалити І.М. Данілова, а за що за правду, не полінуйся ознаймся з цим проектом і особливо з Благотворче суспільство (БС) , міжнародний проект, об'єднання людей, 8 основ, де головне цінність життя людини Кожної! Треба розуміти, що клімату і його циклічність, це загроза всім на нашій планеті! Навіть наші друзі Американці розуміють, що важливість БС. 7 жовтня 2023 онлайн конференцію https://www.youtube.com/live/-f5l_V5SHs8?si=LNhDz2j3h6EaFpIj
Українка Показати IP 19 Жовтня 2023 11:21
Повторюєте за росією? Там вже заборонили Благотворче суспільство. Верховна рада, ви такі самі мордорці? Аллатра і Благотворче суспільство це міжнародні рухи, в них приймають участь мільйони людей по всьому світу. І ці організації в Україні давно вже перевірені і переперевірені. І до них не було питань. Багато тих хто підтримує Благотворче суспільство зараз на передовій і боронять Україну!!
Голда паркац до Українка Показати IP 19 Жовтня 2023 18:30
Те що це міжнародний рух, не робить ці секти якимось добром чи чимось позитивним. Це все вказує, що це зло має міжнародний маштаб, як для прикладу міжнародні наркокортелі. От і все, заспокойтесь сектанти.
Леся Показати IP 19 Жовтня 2023 11:34
"Лідер секти Номо дуже нагадує Путіна" то взагалі треш. А чого той самий х...ло так злякався "своєї" секти що заборонив її і людей притягують до суду за будь які зв'язки з нею? А може все тому що там засуджується тиранія, ненажерливість і прагнення мати владу... Теж явно не про того "лідера".
Юлія Показати IP 19 Жовтня 2023 12:16
Я цікавилась, що таке Аллатра, читала їхню інформацію про благотворче суспільство, відгуки тисяч людей з різних країн. Тому я впевнена, що інформація цієї статті - це суто суб'єктивна думка депутатки без суттєвих обґрунтувань і доказів. Аллатра не може бути проросійською організацією, тому що в Росії Аллатра заборонили на державному рівні, як антисемітську проамериканську організацію, а також Аллатра є в усьому світі, в тому числі і в Америці. А ще найвищою цінністю благотворчого суспільства є життя людини, тому вважаю, що Катя - це неіснуючий персонаж для залякування людей сектою. Я зрозуміла, що благотворче суспільство і Аллатра - це найчесніший рух з найкращими людьми волонтерами, які заради кращого життя всіх людей світу, об'єдналися і діють у свій вільний час.
Голда паркац до Юлія Показати IP 19 Жовтня 2023 18:32
Заборонили, як американську організацію... Але те що ця організація міжнародна, то говорить про те, що зло виросло до міжнародних маштабів.
Валентина Показати IP 19 Жовтня 2023 12:45
Якщо АллатРа проросійська, чому ж вона заборонена в Росії?
АаааааЦЬ до Валентина Показати IP 19 Жовтня 2023 18:33
То є маніпуляція кегебешника для людей без мозгів, без інтелекту, без бажання думати.
Валя до АаааааЦЬ Показати IP 19 Жовтня 2023 22:49
Судячи з вашої відповіді, якраз вона розрахована на тупих та недалеких людей. Майте повагу, люди не дурні...
Ууууу до Валя Показати IP 20 Жовтня 2023 08:13
З часів білого братства до сектантів ніякої поваги,- вони самі в могилу идуть і других хочуть затягнути. Ніякої поваги до сектантів.
Руслан Показати IP 19 Жовтня 2023 16:21
Неодноразово пересікався с членами цього руху. Світлі, сучасні, добрі люди. По середних є багато вчених. Як намене все просто. Вони пропонують самоправління суспільства, без війни та коррупції. Сучасну владу це лякає, як же красти та жити наче пани. Ось і намагаються очернити як можуть, щоб люди не підхватили вірус вільного мислення та прагненя справжньої свободи. До речі, подивіться їх постери до чого вони закликують. Якщо хоч трохи поміркувати то стає зрозуміло що більшість інформації у цій статі маячня. Сподіваюсь сучасні люди вже достатньо розвинуті щоб недовіряти на слово таким горе авторам.
Бум бум до Руслан Показати IP 19 Жовтня 2023 18:34
Постери, закликають кажете... В Біблії написано, - прийдуть вовки в овечій шкурі.
Петро Показати IP 19 Жовтня 2023 16:32
Інна Совсун громадянка Ізраї лю. Як вона потрапила до кируючого органу немаючі Українського громадянства та чому вона так турбується за думки Українців.
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2023 17:31
Важко жити людям, які не люблять і не поважають науку, вони обов'язково влізуть в якусь секту чи інше гівно. Рано чи пізно у них спрацює стадний інстинкт, по іншому, певно, не можуть.
Тетяна Показати IP 19 Жовтня 2023 17:36
Люди говорять про хороші речі взагалі-то і пропагують добро? Що ви шукаєте вічно якісь підступні плани? Може це у вас погані плани на Україну?
Аааааа до Тетяна Показати IP 19 Жовтня 2023 18:36
Біле братство мало ще кращі лозунги, цілі і слова. І люди повелись, а потім все життя з дурок не вилазили, з поломагною сектантами психікою. То може ви сектанточко маєте якісь плани на Україну?
Мирослава до Аааааа Показати IP 22 Жовтня 2023 21:28
Я хочу жити в щасливій, вільній та квітучій країні, а ви? Що у вас за плани?
Станислав Показати IP 19 Жовтня 2023 20:27
Те кто эту статью писали, наверное не знают что в России Движение Аллатра и проект Созидательно общество признано как нежелательной еще 8 августа 2023г. И вся деятельность волонтёров этих движений приостановлена. Так что данная статья это фейк, просто ПОПЫ решили закрыть самый мирный проект за всю историю человечества.
Гога Показати IP 19 Жовтня 2023 20:32
Чергова "заказуха" і почерк не міняється. Що цікаво, так в "росії" така ж риторика. Мабуть у замовників бракує фантазії.
Діма Показати IP 19 Жовтня 2023 21:08
Ідея проєкту благотворче суспільство надзвичайно проста: створити інструмент контролю над владою. Як це можна здійснити? Створити програмний інструмент, подібний до системи "Дія", де кожен громадянин зможе брати участь у голосуванні. Наприклад, коли депутати розглядають законопроект, цей закон буде введений в дію лише після одобрення його громадянами через цю програму. Ті для кого влада і гроші є найвищою цінністю бояться цього проєкту як вогню.
Діма Показати IP 19 Жовтня 2023 21:21
Ті для кого влада і гроші є найцінніше в житті бояться АллатРа як вогню.
Злий Показати IP 19 Жовтня 2023 21:41
алтара це п. араша ,я читав,це г. івно...це недоокультизм білого братства,шизуха ще та
Богдан до Злий Показати IP 20 Жовтня 2023 13:21
Де читали?На паркані?
Оля Показати IP 19 Жовтня 2023 22:59
Слухайте, моя подруга учасниця цього проєкту, і я знаю, що за власні гроші роблять всі свої проєкти, бо хочуть, щоб у їх дітей, і всього людства було майбутнє. Я так розумію, що ті, хто проживає учасників брудом, не розуміють, що можна дійсно хотіти вижити у тому п#₴ці, який відбувається по світу і тому вкладають свій власний час, кошти, ресурси задля того, щоб у нас усіх був шанс змінити цей світ. Чи всім нормально, що воєн₴их конфліктів стає все більше, голоду все більше, кліматичних катастроф?? Якщо не хочете допомагати їм, то хоч не заважайте!!! Не будьте зрадниками своїх же дітей, які хочуть жити.
Аут Показати IP 20 Жовтня 2023 08:18
А сектанти смішні. Прям атакують в коменти,- а моя подруга там, а я читав чи читала, да і взагаді всім потрібно читати їх сектантські висери... . Нерозумні сектанти, вас чекає доля білого братства, і не кажіть що не попереджали!!!
В'ячеслав Показати IP 20 Жовтня 2023 10:06
Пані депутатка використовує російські наративи. Генпрокуратура росії заборонила діяльність Аллатра та Благотворчого суспільства, міжнародні форуми яких, самі люди з усього світу дублюють на 180 мовах! Вибачтесья та не підігруйте диктаторській росії
Антон до В'ячеслав Показати IP 20 Жовтня 2023 10:23
То просто міжнародна окультна злочинність, на сто вісімдесяти мовах. От і все!
Генерал К. П. Петров Показати IP 20 Жовтня 2023 10:59
Так вони частково праві про світову піраміду зла, керовану так званими ієронафтами. Але недалеко гої/раби цього вперто не бачать
Харе Крішна Харе Рам Показати IP 20 Жовтня 2023 11:29
Тут головне не праві чи ліві... Тут головне вкинути лайно на вентилятор і дивитись, що з того буде. Красава...
В'ячеслав Показати IP 20 Жовтня 2023 13:07
обізвати мільйони людей з усіх країн, серед яких вчені зі світовим ім'ям, окультною сектою може лише путінський троль. Без образ. Але дуже зарозуміла заява однієї людини проти мільйонної спільноти порядних людей
Аут до В'ячеслав Показати IP 20 Жовтня 2023 15:53
Ага, міліарди прям... . Кучка звихнутих сектантів з манією величі.
Олена Володимирівна до Аут Показати IP 20 Жовтня 2023 22:49
Як же ви далеко від реалій!
Олена Показати IP 20 Жовтня 2023 13:16
Якась середньорічна інквізиція , ті хто мають здоровий глузд, терпіння та розуміння світових тенденцій ,бажають гідного життя тепер вважаються злочинцями. Ця брудна стаття і всі звинувачення абсурдні. Намагаєтесь засунути АллатРа до свого брудного політичного поля. Але то є прості люди з різних країн які не хочуть ваших ігор життями людей.
Лучанин до Олена Показати IP 20 Жовтня 2023 15:52
Тоді чого так боїться ваш лідер?
Анонім до Лучанин Показати IP 20 Жовтня 2023 22:50
Який лідер?
Богдан Показати IP 20 Жовтня 2023 13:17
Де читали?На сільському паркані?
Руслан Показати IP 20 Жовтня 2023 14:46
Люди ви хоч знаєте сенс слову секта? Відірвіться від тік току на 5 хвилин та поповніть свої знання, та зрозумієте що ПЦУ це секта, РПЦ це секта, Ватікан це секта..... Саме розуміння слову секта немає нічого поганого. Пропоную виносити вироки людям по їх справам, а не по команді "фас" по замовній статі.
Ууууу до Руслан Показати IP 20 Жовтня 2023 15:31
Пропоную вам не припиняти лікування і вернутись в палату. Санітари чекають.
Юлія Показати IP 20 Жовтня 2023 15:20
А чому автора статті не підписали??? Чи вам текст по пошті прислали? А ви публікували екстрене звернення відомого вченого Егона Чолакяна до світових лідерів і представників ЗМІ у зв'язку з питанням наднаціональної безпеки? У своїй заяві Егон Чолакян звертає увагу на шокуючі докази різкої глобальної зміни клімату на Землі, на експоненціальне зростання кількості кліматичних катастроф по всьому світу, що можуть призвести до неминучої загибелі всього людства в найближчому майбутньому. Егон Чолакян — кваліфікований фізик елементарних частинок, співпрацює з провідною лабораторією фізики елементарних частинок CERN, бере активну участь у розробці нових технологічних рішень у рамках створення «Майбутнього кільцевого колайдера» (FCC), прискорювача частинок. Також Егон Чолакян бере участь у місії NASA NISAR. Егон Чолакян є активним членом Міжнародної асоціації професійної підготовки аналітиків у сфері розвідки, а також професіоналом у сфері міжнародного податкового права. Брав найдіяльнішу участь у проєкті президента Рейгана «Стратегічна оборонна ініціатива». Загалом Егон Чолакян працював із чотирма президентами США. У своїй поточній діяльності Егон Чолакян зосереджений на питаннях, пов'язаних зі зміною клімату та національною безпекою. У своєму відкритому зверненні Егон Чолакян запропонував конкретні практичні кроки, які можна зробити вже сьогодні заради порятунку життя людей. Як сказав Егон Чолакян, звертаючись до світових лідерів: "Сьогодні доля всього світу у ваших руках. Все залежить від ухвалення вами колективного рішення. Якщо ви знайдете в собі сили до об'єднання і вжиття своєчасних заходів, отже, людство матиме майбутнє". Першоджерело: http://earthsavesciencecollaborative.com P.S. Егон Чолакян в своєму зверненні згадував вчених "АлатРа" і дуже добре відгукувався про них. І це та людина, яка працює в сфері національної безпеки. Знаєте, йому я повірю швидше ніж вам.
Yuta до Юлія Показати IP 20 Жовтня 2023 16:28
От тільки жодна з цих установ ніколи не співпрацювала з таким персонажем, як Егон Чолакян
Олена Володимирівна до Yuta Показати IP 20 Жовтня 2023 22:54
А Ви з тих установ? Чи, може, підтвердження є, вибачте, Вашого бажання? Як нема, то це називається "ляпнула"! Так?
Лариса Показати IP 20 Жовтня 2023 16:04
Благотворне суспільство - це проект всього людства планети. В БС буде комфортно жити цілком кожному громадянину планети Земля, попри на його освіту, соціальний статус, кількість вілл, чи грабель)) Ясно, що проти будуть ті, котрі у «годівниці», такі як Совсун, її побоювання виправдані споживчім форматом суспільства. Вона в своєї діяльності депутатки була вже і при міністерстві охорони здоровʼя, і при міністерстві освіти, зараз перекинулась на комунальну сферу, тому що в вищевказаному вже нічого розвалювати. Перевіряти потрібно діяльність самої Совсун, а не суспільний рух АллатРа, в якому головна цінність - життя людини. А тепер самі поміркуйте, що в нас на сьогоднішній день є цінністю, і які цінності у самої Совсун? Можу здогадатися без сумніву не духовні, і не моральні.
Юля Показати IP 20 Жовтня 2023 19:51
Цікаво чому ця депутатка так проти того, щоб у нашій країні нарешті закінчилася війна? Щоб люди почали жити гідно, мали безплатну медицину та освіту? Щоб люди самі ухвалювали рішення, а не політики за них? Може СБУ потрібно звернути на неї увагу?
Олена Володимирівна Показати IP 20 Жовтня 2023 22:38
Ото брехня! Дешеве вкидання, на яке обов'язково "злетяться" зі своїми страхами та брудом люди, які насправді навіть ні книги не читали, ні одного міжнародного форуму не дивилися! Але вони чули чиїсь коментарі про них і їхнє нутро звідкілясь їм висновки підказує. Ось де виразом Совсун бісовщина! Цікаво, чи знають ці бідолашні, ЩО саме в лише декількох передачах всеприлюдно сказав Данилов І. М. про Путіна? "Експерти"-помічники Совсун! Доречі, в кінці статті автор назвав депутатку "Сосун"))) Дуже влучно!
Наталія Володимирівн Показати IP 22 Жовтня 2023 01:11
Чого ви причепилися до них, які виступають за цінність життя, права та свободи людей??? Чого не вирішуєте та не переслідуєте реальних злочинців та шахраїв, які знищують наш народ та крадуть наші гроші та ресурси? Нащо переводите стрілки на мирних людей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus