USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

В Україні арештували майно ексдепутата Держдуми на 1 млрд грн

6 Вересня 2022 17:37
В Україні арештували корпоративні права і майно підприємств з виробництва паперу і картону на понад 1 мільярд гривень, власником яких є колишній депутат Держдуми РФ.

Про це повідомили в Бюро економічної безпеки та Офісі Генпрокурора, пише Економічна правда.

Співробітники БЕБ виявили 9 підприємств, підконтрольних колишньому депутату російського парламенту, полковнику армії рф, які провадили діяльність на території України.

"Було викрито компанію, яка займається видавничою діяльністю та виробництвом паперових виробів в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Слідством встановлено, що службові особи ухилилися від сплати податку на прибуток та земельного податку, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету понад 132 млн грн", – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Націоналізували бізнес російського олігарха у Вінниці вартістю понад 2 млрд

Встановлено, що працівники товариства протягом 2019-2021 років купували автомобілі, нежитлові приміщення, обладнання тощо, які перебували у власності іншої компанії та були під заставою у банку, за заниженими цінами.

У межах досудового розслідування досліджено фінансово-господарську діяльність зазначеної юридичної особи та встановлено, що один з комбінатів в Україні протягом тривалого часу під виглядом поворотної фінансової допомоги перераховував на користь згаданого товариства кошти в загальній сумі понад 129 млн грн.

"Такі дії були спрямовані на приховування походження коштів, тобто їх фактичну легалізацію. Як виявилось, ці компанії пов’язані між собою", – додають у БЕБ.

Читати ще: Вперше в Україні стягнули в дохід держави активи російського олігарха

В ОГП додали, що за клопотанням прокурорів накладено арешт на корпоративні права та 25 об’єктів нерухомості підприємств, які є одними з найбільших виробників паперу та картону на території України. Загальна сума арештованого майна становить понад 1 млрд грн.

За даними джерел ЕП, йдеться про власника Київського картонно-паперового комбінату Володимира Крупчака.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 6 Вересня 2022 18:32
скоро суд арешт зніме, але нам про це ніхто не розкаже, так як було з трц в Києві
Анатолій Показати IP 6 Вересня 2022 19:51
Україна це дійна корова для бариг з раші фідараші, оплески! яка курва це допустила?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus