USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

В Україні безпечно утилізується менше половини медичних відходів

8 Грудня 2020 21:40
В умовах карантину обсяг медичних відходів збільшився майже вдвічі, але безпечно утилізується з них менше половини.

Про це розповів голова Держекоінспекції Андрій Мальований, повідомляє Укрінформ.

«Наразі ми проводимо перевірку за дорученням Прем’єр-міністра по 61 суб’єкту, який має ліцензії на утилізацію. На жаль, є непоодинокі факти відсутності обладнання чи неякісного обладнання по роботі з утилізацією медичних відходів... На сьогодні, в умовах карантину, обсяг генерованих медичних відходів збільшився майже вдвічі, але, за нашими даними, лише менше половини іде на безпечну утилізацію», – зазначив Мальований.

За його словами, нині велику кількість медичних відходів знаходять на сміттєзвалищах, у лісосмугах, на полях, хоча як небезпечні відходи вони мають безпечно утилізуватись. «В більшості випадків це є спалювання спеціальними установками, пічками з фільтроочисним обладнанням», – уточнив керівник відомства.

Він зазначив, що під час перевірки екоінспектори встановлюватимуть весь ланцюжок: куди відходи транспортуються з медичних закладів, чи є у медзакладів угоди про утилізацію.

«На жаль, вже зафіксовані непоодинокі випадки недобропорядних утилізаторів... (Серед них – ред.) можуть бути суб’єкти, які мають ліцензію на утилізацію таких відходів, як автомобільні шини, автомобільні масла відпрацьовані, ртутні лампи тощо», – наголосив Мальований.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus