USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

В Україні через війну утворилося до 12 мільйонів тонн сміття

22 Червня 2023 06:17
В Україні вже утворилося приблизно 10-12 млн тонн сміття, остаточна цифра стане відома лише після деокупації всіх територій.

Про це в коментарі «Радіо Свобода» повідомила заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Вікторія Киреєва.

«В Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії утворилося приблизно 10-12 мільйонів тонн сміття. Це приблизно стільки ж, як кількість твердих побутових відходів, що утворюються в країні за рік. Однак остаточна цифра стане відома аж після деокупації всіх територій», – наголосила Киреєва.

Чималою проблемою, за словами заступника міністра, є великі обсяги будівельного сміття. Адже з початку повномасштабної війни росіяни зруйнували майже 60 тис. об’єктів, із яких 48 тис. – житлова забудова.

За оцінками обласних держадміністрацій та Міндовкілля, обсяг будівельного сміття сягнув майже 450 тис. тонн.

Наразі у міністерстві розроблено порядок повторного використання й утилізації будівельного сміття, утвореного внаслідок війни. Визначити та організувати майданчики для складування такого сміття мають органи місцевого самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus