USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

В Україні до кінця року планують створити єдиний реєстр зброї

6 Вересня 2021 22:34
У Міністерстві внутрішніх справ мають мету – до кінця нинішнього року створити в Україні єдиний реєстр зброї.

Про це під час презентації проєктів та пріоритетних напрямів діяльності МВС України заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає Укрінформ.

«Щодо єдиного реєстру зброї. Фактично наша мета – до кінця року створити єдиний реєстр зброї і спільно з колегами з Верховної Ради прийняти Закон про зброю. Це одна з тих новацій, яка має бути забезпечена вже в цьому році», – зазначив Монастирський.

Наразі в Україні, за його словами, громадянин, щоб придбати зброю, має зібрати купу довідок, з яких частину можна фальсифікувати, привезти їх у відповідний магазин, потім купити зброю, але її не отримати, потім звернутися ще раз до дозвільної служби, і лише після низки процедур отримати цю зброю.

«Процедура продовження дозволу на зброю також дуже хаотична. Це робиться надзвичайно незручно для громадянина. Якщо це кілька одиниць зброї - то це різний час... Ми це зможемо все синхронізувати в онлайні, і за допомогою електронних сервісів фактично забезпечити і відслідковувати весь життєвий цикл зброї, і спростити процедуру продовження дозволів на зброю онлайн, і потім поступово перейти до електронного дозволу з самого початку, і таким чином – навести порядок у цій царині», – поінформував Монастирський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Талібан Показати IP 7 Вересня 2021 08:23
Ну нарешті, а то слово"незручно"- дуже м'яко звучить. Такого бардака, як у дозвільній системі, ще треба пошукати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus