USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки українців підтримують легалізацію вогнепальної зброї. Дослідження

15 Жовтня 2022 07:26
Легалізацію вогнепальної зброї повністю підтримують або скоріше підтримують 43% українців, свідчать результати опитування Gradus Research.

Дослідники порівняли ставлення українців до зброї у 2021 році й зараз, під час воєнного стану. Рік тому за легалізацію зброї виступала третина населення (34%), пише The Village Україна.

Наразі прихильників легалізації зброї найбільше серед тих українців, які через війну були змушені покинути домівку й переміститися в інші регіони України (46%).

Як аргумент на користь легалізації називають можливість відчувати себе в безпеці, захищати себе й своїх близьких (71%) і бути готовими до оборони в разі масштабного воєнного конфлікту (56%).

Негативно ставляться до легалізації вогнепальної зброї 41%. У 2021 році таких респондентів було більше половини – 52%. Вони побоюються, що легалізація зброї призведе до підвищення рівня злочинності (71%). Більше половини також висловлюють думку, що українське суспільство ще не готове до цього (58%) і використання зброї буде складно проконтролювати (53%).

Про бажання придбати травматичну зброю заявили 52% опитаних. Більше третини, 37%, сказали, що однозначно або скоріше придбали б травматичну зброю, якби в них була така можливість.

Опитування проводили 23-26 вересня методом самозаповнення анкети в мобільному застосунку серед двох тисяч респондентів.

Читати ще: Рада схвалила законопроєкт про легалізацію цивільної вогнепальної зброї

До слова, закон про володіння зброєю для цивільних Верховна Рада підтримала в першому читанні, зараз його доопрацьовують. Цей закон обіцяли ухвалити впродовж літа чи осені. До кінця жовтня також може почати роботу єдиний реєстр зброї.

Майже 60% учасників опитування в «Дії» підтримали легалізацію зброї для особистого захисту на початку червня.

Водночас, за даними соціологічного дослідження групи «Рейтинг», легалізацію зброї підтримують 58% українців, 39% проти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus