USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні допомогу по безробіттю зможуть отримати нові категорії громадян

17 Липня 2020 07:40
Допомогу по безробіттю в Україні зможуть отримати нові категорії громадян. Таке рішення прийняв Кабінет міністрів на засіданні у середу, 15 липня. Прийнятою постановою дозволено бізнесу претендувати на отримання допомоги по частковому безробіттю для працівників, виведених в простій, або відправлених у неоплачувані відпустки.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як повідомляється, відповідне рішення було прийнято за процедурою без обговорення. Для українців це означає, що всі, хто знаходиться у вимушеній відпустці через карантин – зможуть отримати часткову компенсацію коштів.

«Проєктом акту пропонується передбачити можливість отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину працівникам, які в період карантину отримують оплату часу простою відповідно до статті 113 Кодексу законів про працю (крім періоду освоєння нового виробництва (продукції) або перебувають у відпустці без збереження заробітної плати», – зазначається в пояснювальній записці до проєкту постанови.

Варто відзначити, що на виплату фінансової допомоги по частковому безробіттю Кабмін додатково виділив 4,7 млрд грн з фонду боротьби з коронавірусом. Зміни були внесені до Порядку надання коштів по частковому безробіттю.

Раніше писали, що допомога по частковому безробіттю передбачена законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». Цей документ був прийнятий 30 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus