USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні дозволили виселяти членів сім'ї власника, який продав житло

10 Серпня 2018 10:17
Після продажу житла власником члени його сім'ї втрачають право користуватися цим житлом. Таке роз'яснення дав Верховний суд України у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду.

Про це повідомляє «ЮрЛіга».

«Право членів сім'ї власника користуватися житловим приміщенням може виникнути і існувати лише при наявності права власності на будинок в особи, членами сім'ї якого вони є. Після припинення права власності у власника (укладено договір купівлі-продажу), члени його сім'ї втрачають право користування житловим приміщенням», – мовиться в повідомленні.

Відтак, новий власник житла має право в будь-який час вимагати від осіб, які не є членами його сім'ї, не проживають спільно з ним постійно і не ведуть спільне господарство, усунення порушень свого права власності.

При цьому тривале користування спірним житлом не є підставою для відмови в захисті прав нового власника на користування житлом на власний розсуд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 10 Серпня 2018 10:22
Може то й добре буде. Начальству ж виднiше. Може буде вже порьядок
! до Анатоль_ Показати IP 10 Серпня 2018 10:30
Поки санітари тобі укол нормально не вколять, порядку в дурці не буде!
123 Показати IP 10 Серпня 2018 10:33
Для чого писати таку дурницю? Виселення членів сімї власника, як при продажі квартири, так і при стягнення іпотеки було дозволено завжди. Дуже широка практика ВСУ з цих питань існує вже довгий час. Верховний Суд цитованим рішенням ьільки підтвердив існуючу практику.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus