USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

В Україні формуються перші у світі ударні роти безпілотників

27 Січня 2023 20:14
В Україні формуються перші у світі ударні роти безпілотних літальних апаратів (БпЛА). Створення ударних рот ухвалив на Ставці головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

«Спільно з Міністерством оборони України, Генеральним штабом ЗСУ та Держспецзв’язку у межах проєкту «Армія дронів» створено Координаційний штаб з ключовими міністерствами і службами для повноцінної реалізації проєкту. Це необхідно, щоб втілити низку ключових реформ та масштабувати виробництво БпЛА, аби забезпечити ними Сили оборони України», – ідеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили, що вже відібрано найпрофесійніших військовослужбовців, які очолять ударні роти. Кожна з них отримає дрони та боєприпаси, Starlink та інше необхідне обладнання, щоб долати ворога у гарячих точках.

У межах проєкту «Армія дронів» законтрактовано 1711 безпілотників, майже 1000 з них уже передані українським військовим, котрі боронять Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хз Показати IP 27 Січня 2023 20:54
Зоряні війні
Андрій Показати IP 27 Січня 2023 20:57
законтрактовано 1711 безпілотників це жарт чи орфографічна помилка??? така кількість мені здається за день волонтерами/родичами військових передається...
Олександр Показати IP 27 Січня 2023 21:40
Так може мова йде про професійні, ударні або інші спеціалізовані дрони. А не про ті любительські, на які народ скидується і волонтери привозять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus