USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні інцидентність COVID-19 вища, ніж в Європі

6 Липня 2020 20:12
Середнє число позитивних тестів на коронавірус на 100 тисяч населення в Україні значно вище, ніж в Європі.

Про це заявив представник ВООЗ Ярно Хабіхт на брифінгу 6 липня, передає Кореспондент.

«Якщо ми подивимося статистику по Україні, то побачимо, що середня кількість позитивних випадків на 100 тисяч населення значно вища, ніж в європейському регіоні. Але в кожній країні є регіони, які називаються червоною зоною, зокрема, ми спостерігали таке в Іспанії», – сказав Хабіхт.

Представник ВООЗ підкреслив, що важливими є збільшення обсягів тестування, діагностика, відстеження контактів і лікування хворих.

«Крім того, це залежить від кожного з нас – як ми дотримуємось гігієни рук, або носимо маски. Адже тільки так ми зможемо подолати коронавірус», – додав Хабіхт.

При цьому ситуація в світі не дозволяє говорити про спад захворюваності на COVID-19.

«У світі щодня зростає кількість хворих на COVID-19, і ми не можемо сказати, що пандемія йде на спад. У Західній Європі ситуація трохи поліпшується, у Східній – стає гіршою і є сильні спалахи в Північній та Південній Америці, тобто вірус продовжує подорожувати світом», – резюмував представник ВООЗ.

Як повідомлялося, станом на ранок 6 липня число інфікованих коронавірусом піднялося до 49 043. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад 500 випадків. На Волині – 47 нових хворих на коронавірус.

Раніше в МОЗ показали співвідношення тестів і хворих на COVID. За місяць в Україні провели понад 300 тисяч ПЛР-тестів, які виявили майже 22 тисячі випадків коронавірусу.

Також повідомлялося, що в Україні збільшиться тестування на коронавірус. Загальна вартість закуплених матеріалів і устаткування становить €3,5 млн, воно буде розподілено в 27 лабораторій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus