USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

В Україні хочуть ввести новий податок на покупки. Хто і за що платитиме

6 Серпня 2021 17:07
В Україні готується до розгляду законопроект про непрямі методи податкового контролю.

Про це у повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податків та митної політики Данило Гетманцев, передає УНІАН.

За словами Гетманцева, на даному етапі законопроект знаходиться в стані розробки, надалі Кабмін передасть його на розгляд до парламенту.

Податкова зможе уточнювати походження коштів, витрачених на придбання цінних активів.

«І якщо людина не зможе відповісти або показати декларацію про амністію, то вона буде змушена доплатити податок на витрати, які не може пояснити», – зазначив Гетманцев.

Читати ще: Українцям анонсували введення нового податку: хто і за що платитиме

Добровільне одноразове декларування

15 червня 2021 року Верховна Рада прийняла закон про добровільне одноразове декларування активів фізичних осіб (№ 5153), який передбачає проведення з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, з яких не були сплачені податки та збори відповідно до вимог законодавства.

16 липня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав закони про проведення одноразового добровільного декларування активів.

Закон визначає особливості проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке проходитиме з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Читати ще: Закон про податкову амністію – це терор чинної влади проти українців, – Ігор Палиця

Громадяни України мають право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що належать їм, та з яких не були сплачені податки та збори до 1 січня 2021 року. При цьому в добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Декларант може вказати серед активів валютні цінності (за винятком коштів у готівковій формі), цінні папери, рухоме та нерухоме майно, у тому числі об’єкти незавершеного будівництва, частки у майні юридичних осіб, які перебувають в Україні або за кордоном.

Із задекларованих активів громадянин повинен буде сплатити збір, у тому числі 5% щодо валютних цінностей на рахунках у банках в Україні, а також інших активів, що знаходяться (зареєстрованих) в Україні; 9% по валютних цінностях на рахунках в іноземних фінансових установах, а також з інших активів, що знаходяться за кордоном; 2,5% за номінальною вартістю державних облігацій України, придбаних декларантом в період з 1 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Зелень Показати IP 6 Серпня 2021 17:36
По данным госстата 67 процентов опрошенных считают себя бедными. Каких ещё реформ вам не хватает?
Стадо до Зелень Показати IP 6 Серпня 2021 18:59
Малр, мало податків. Давайте ще 73 податка.
лучанка Показати IP 6 Серпня 2021 18:26
Чекаємо податок на повітря. Що, наголосували, деб..ли?
свідомі Показати IP 6 Серпня 2021 19:39
Так і почніть з себе - депутатів і чиновників.
ав Показати IP 6 Серпня 2021 19:42
потрібно ще податок на повітря. кількість дерев у садку.курей.котів а там можна уже й про 3 колоски подумати
Andrij Показати IP 6 Серпня 2021 20:48
Но при этом ездят на машинах, отдыхают на морях и часто бухают в ресторанах…. Бедные….
Народна прокуратура Показати IP 6 Серпня 2021 21:00
Усе логічно, Європа - це не лише права, але й обов'язки. Чесними мають бути усі, навіть активісти і грантоїди, а то у нас люди люблять розводитись про нетерпимість до корупції і повагу до закону, але лиш тоді, коли це стосується не їх
Я до Народна прокуратура Показати IP 7 Серпня 2021 09:21
от для початку чесно посадили би Кравчука за БЛАСКО і інші його афери та все його кодло...Але обовязки для громадян а клоун з компанією тільки керує як йому кажуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus