USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

В Україні хочуть заборонити рекламу на дорогах

22 Грудня 2020 20:09
Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук разом із народними депутатами зареєстрував законопроєкт «Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо заборони розміщення реклами на автошляхах».

Про це пише Українська правда.

Метою законопроєкту є зменшення аварійності на автомобільних дорогах України.

Пропонується заборонити розташовувати засоби зовнішньої реклами на автомобільних дорогах, вулицях, залізничних переїздах, зокрема:

- на пішохідних доріжках та алеях;

- на велосипедних доріжках;

- у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування та на відстані менш ніж 10 метрів від краю такої смуги;

- у межах смуги відведення вулиць і доріг населених пунктів та на відстані менш ніж 5 метрів від краю такої смуги;

- над проїзною частиною автомобільних доріг;

- на відстані менш ніж 50 метрів від місця перехрещення дороги із залізничними коліями.

«Встановлені на автошляхах рекламоносії відвертають увагу водіїв, перешкоджають оцінці дорожньо-транспортної ситуації, що особливо погіршується через їх яскраве освітлення в темну пору доби.

В умовах постійного зростання автотранспортних потоків, збільшення навантаження на дорожньо-транспортну інфраструктуру, небезпека від розміщення додаткових подразників уваги водіїв у формі рекламоносіїв тільки загострюється, що потребує вжиття невідкладних заходів реагування», - зазначив Стефанчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Читач Показати IP 22 Грудня 2020 22:03
Давно пора
1234 Показати IP 23 Грудня 2020 00:06
А ще потрібно заборонити написи ресторанів, барів, різних фірм у вигляді інформаційно-вказаних знаків. Вони засмічують дороги ще більше ніж якась інша реклама.
1234 Показати IP 23 Грудня 2020 06:58
А ще потрібно заборонити написи ресторанів, барів, різних фірм у вигляді інформаційно- вказівних знаків. Вони засмічують дороги не менше ніж зовнішня реклама.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus