USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

Люстрований чиновник поновив себе на посаді

25 Листопада 2014 13:44
24 листопада в Харкові прийняли перше судове рішення про поновлення на посаді працівника прокуратури, звільненого на підставі Закону "Про очищення влади", - інформує Газета.

Рішенням Харківського окружного адмінсуду на роботі був поновлений Володимир Суходубов, який до звільнення займав посаду начальника відділу по роботі з кадрами обласної прокуратури.

Наказ про його звільнення був виданий 23 жовтня. Йому було заборонено 10 років обіймати посади, на які поширюється дія закону "Про очищення влади".

24 листопада суд оголосив лише результативну частину свого рішення, тому правове обґрунтування поки невідомо.

Своїм рішенням суд також зобов'язав прокуратуру відшкодувати Суходубову місячну зарплату за вимушений прогул.
Вердикт Харківського окружного адмінсуду став прецедентом, який може спричинити нові позови від люстрованих прокурорів. Нагадаємо, за допомогою суду оскаржує своє люстрування також прокурор Сумської області Володимир Петров.

Як написав у блозі на "Українській правді" журналіст Сергій Іванов, "система Путіна-Медведчука-Януковича знову кидає виклик українському суспільству".

"Прогнозую вал подібного роду "поновлень", які підпадають під дію закону про люстрацію чиновників. А це означає, що схема глобального саботажу матеріалізованої зазначеним Законом вимоги Майдану затверджена, узгоджена і успішно втілюється в життя", - пише журналіст.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що першими жертвами на Волині стали силовики. Нещодавно також звільнили і голову СБУ у Волинській області Володимира Мельниковича. А от, наприклад, екс-начальник міліції Волині Олександр Терещук відмовився від люстрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 25 Листопада 2014 13:52
Наш закон як дишло.
Cвідок Показати IP 25 Листопада 2014 13:57
та й сам закон про люстрацію антиконституційний.... Чому Порошенко тоді, як людина, яка була віце-прем"єром в уряді Азарова та під час президенства Януковича нині при владі.... Це маніпулятивна технологія нинішньої влади..... яка лише за рахунок таких попульстських заяв тримається на плаву.... Та й взагалі, а чому б не люструвати усіх, хто свого часу належав до комуністичної партії...... Агов, прокидаймося українці, давайте потихенько розплющувати очі....
Бабай! Показати IP 25 Листопада 2014 13:57
С.ки, ну нічого не бояться! Судді Верховного суду подали звернення до Конституційного суду про відповідність ЗУ "Про очищення влади" нормам Основного Закону, тут люстрованих поновляють на посадах. За що загинули на майдані люди? Народ, ви уявіть яка жага до посад, хабарів та статусу, наших чиновничків. Печеним залізом не виженеш. Ну нічого, Яника погнали і їх треба гнати у такий же спосіб, по іншому ніяк. Хочуть ще одного майдану, отримають!
Дончанин до Бабай! Показати IP 25 Листопада 2014 16:55
"За що загинули на майдані люди?" - за то, чтобы привести к власти один клан олигархов вместо иного. не более. Просто приведенные вами к власти олигархи решили полностью наплевать на законы своей страны, а судьи пытаются отстоять свои права, опираясь на остатки цивилизованного права Окраины Мира (в смысле гражданских прав), т.е. Украины, находящейся в состоянии, к которому вы ее довели своим майданом.
Анонім Показати IP 25 Листопада 2014 14:08
Це вже капец. У нашій країні не має законів.Нащо було приймати цей закон,коли відмінить хто захояче.Це повний беспредел.Це страна дураков і беззаконня. Їх ніхто не зупнить яникових ставленників,вони при владі і далі керують ,приймаючи самі для себе закони і під себе. Їх буде люструвати народ і це скоро,коли це нахабство не припить влада.Зупиніть беззаконня всі,хто був при владі при янику не мають права працювати на вищих чиновницьких посадах.
111 Показати IP 25 Листопада 2014 14:12
ей ти бабай тріпач.....зараз гинуть десятки тисяч.......через той майдан що влаштували в тому числі і ті що тоді загинули.......тому досить за них згадувати.....через них на Україні стався безлад і гинуть люди .........до сьогодні..іще невідомо коли це скінчиться....
люди Показати IP 25 Листопада 2014 14:12
От тобі і Закон про люстрацію! САмі під себе працюють . Позорище владі. Вірили а тепер бачимо що все повторюється і нічого немає нового. Гнати в шию їх бо це стало ще гірше зарплати пенсії на місці а то й зарплати зменшують а ціни які !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А владцям це як і колись януковичу не зрозуміти. Це вони для нас тільки для людей розказують що війна і гинуть там люди а їм війна -це гроші чиновники збагачуються на війні а прості люди збирають крупу в супермаркетах чай і ще й грооші кладуть. Люди хай дає держава і олігархи бізнесмени депутати!
Дончанин до люди Показати IP 25 Листопада 2014 16:56
Не верить надо, а думать!
Давид Показати IP 25 Листопада 2014 14:14
Як сказав депутат уже ВР який був на майдані -наступний майдан буде для чиновників хлопці які воюють будуть гнати чиновників на майдан і карати " так як вони з людей знущаються . Совісті в них немає ні грама ні жалю нічого а тільки зажираються ще більше у війну
Штефан, Луцьк Показати IP 25 Листопада 2014 15:04
Не все так погано, хлопці. Те, що звільнили замазаних у корупції та авторитаризмі чиновників із займаних посад - супер! Все відбувається законно. А ви як хотіли? Вони мають право на суди "своїх" суддів, які їх поновили на роботі. Нова влада має право на апеляційний та касаційний суди. Судді цих судових установ, у випадку ухвалення рішень, що виправдовують "корешів" самі будуть пролюстровані. Проте, видається, інстинкт самозбереження домінуватиме. На кону награбовані за десятиліття гроші, земля та майно. Рахунки у банках. Царські маєтки з озерами і баштами. Лімузини і квартири. Слуги-підтирачі д*п. Коханки і коханці. Хлопчики по виклику... Про подальші хабарі вже не йдеться. Тут, своє зберегти б. Та й Ви, хлопи, потроху беріться за повернення вкраденого і наведення порядку в Україні. Для Вас і дітей. Пиво у генделиках нікуди не подінеться.
Волинь Показати IP 25 Листопада 2014 16:12
Ошукані вкладники Західінкомбанку написали десятки скарг, звернень, вимог у прокуратуру, нацбанк, міліцію, прем"єр-міністру. президенту України притягнути до відповідальності Бєліка О., начальничка волинського управління нацбанку, котрий 5 років кришував Західінкомбанк, общак юри єнакієвського Іванющенка. За 5 років кришування Бєліком Західінкомбанку понад 200 ДВІСТІ ВКЛАДНИКІВ Західінкомбанку померли, не отримавши ні копійки своїх депозитів. так необхідні їм на лікування і прожиття. А сьогодні та гнида Бєлік дальше біля державного корита. А ми говоримо про люстрацію. Людські прокльони їх усіх знайдуть...
До Давида Штефана і Показати IP 25 Листопада 2014 16:15
Якби люстрація була так виписана що за незаконно побудовані маєтки лімузини хлопчиків по виклику і т.д., а саме головне за наявності, тобто доведеноі вини чиновника в узурпаціі влади Яника він підлягає люстраціі, тоді б не було таких рішень суду,для людей було б зрозуміло хто і за що має відповідати. А так Верх Рада з переляку проголосувала а Турчинов ще три дні правив текст закону, щоб його самого, Порошенка,Луценка і інших "революціонерів" не було пролюстровано. Така люстрація смішна, коли людей звільняють лише за те, що вони в переважній більшості через професіоналізм і досвід займали посади а тепер набирають дебілів, котрі нерозуміють що коять, тому і безлад в краіні. Але ж ні!!! В усьому винен хтось.
віктор Показати IP 25 Листопада 2014 19:38
не люструвати а розстріляти разом з суддею

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus