USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

В Україні модернізують пункти пропуску на кордонах з 5 країнами, серед них – Ягодин

28 Березня 2023 12:01
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури у 2023 році проведе модернізацію пунктів пропуску (ПП) на кордоні з Польщею, Румунією, Словаччиною, Угорщиною та Молдовою.

Про це повідомив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм, інформує пресслужба відомства.

«Під час війни частка автомобільних перевезень в імпорті та експорті України зросла в рази. Наше завдання – максимально спростити перетин кордону для перевізників. При цьому зміна балансоутримувача не сповільнить перетин кордону громадянами. Ми співпрацюємо з Державною митною службою, прикордонниками, Службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів задля безперебійного функціонування ПП», – зазначив він.

За словами очільника агентства, у 2023 році робота буде зосереджена на модернізації пунктів пропуску на кордоні:

з Польщею – Ягодин, Рава-Руська, Краківець, Шегині;

з Румунією – Дякове, Порубне, Красноїльськ, Дяківці, Біла Церква;

зі Словаччиною – Ужгород; Угорщиною – Чоп (Тиса), Лужанка, Дийда;

із Молдовою – Могилів-Подільський, Рені.

Читати ще: В Україні планують збільшити кількість пунктів пропуску на західному кордоні

Найєм додав, що агентство вже модернізує прикордонні дороги у межах проєкту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до ПП на українсько-польському кордоні». Йдеться про 4 маршрути на Львівщині: Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська, Т-14-01 КПП «Смільниця» – Старий Самбір, Т-14-20 Яворів – Грушів, Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий.

Як повідомляли, 24 березня уряд погодив передачу об’єктів державної власності пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення до сфери управління Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Це дозволить Агентству більш комплексно планувати і реалізовувати проєкти стосовно поліпшення логістики з країнами-союзницями. Сьогодні пункти пропуску з Польщею обслуговують 53% вантажоперевезень, з Румунією – 18%, з Молдовою – 14%, з Угорщиною – 10% і зі Словаччиною – 5%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Березня 2023 16:09
от якби порядок навели з корупціє.ю на митницях- оце булаб модернізація!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus