USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Автомобільні пункти пропуску в Україні почали передавати Агентству відновлення

27 Березня 2023 20:13
В Україні розпочався процес передачі автомобільних пунктів пропуску до сфери управління Агентства відновлення та розвитку інфраструктури, яке відповідатиме за їхнє будівництво, ремонт, облаштування, модернізацію й утримання.

На цьому наголосив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. Про це інформує пресслужба міністерства.

«Розвиток логістики на західних кордонах залишається одним із пріоритетів роботи міністерства. Рішення уряду дає можливість збільшити кількість нових та прискорити модернізацію наявних пунктів пропуску. Для цього будемо використовувати можливості Агентства відновлення, зокрема в частині залучення міжнародної донорської допомоги», – зазначив він.

Читати ще: В Україні планують збільшити кількість пунктів пропуску на західному кордоні

Міністр нагадав, що за проєктом «Відкритий кордон» вже відкритий для руху порожніх вантажівок пункт пропуску «Дяківці – Раковець» на кордоні з Румунією. Також облаштована тимчасова інфраструктура ПП «Нижанковичі – Мальховіце» на кордоні з Польщею.

Крім цього, торік відкритий новий ПП на кордоні з Румунією – «Красноїльськ – Вікову де Сус», розширена пропускна спроможність пункту «Краківець – Корчова». Також було впорядковано роботу перед пунктом «Ягодин – Дорогуськ» та запроваджено пропуск транспортних засобів, повна допустима вага яких складає понад 7,5 тонни.

Довідка

На сьогодні в Україні створено 100 автомобільних пунктів пропуску та пунктів контролю через держкордон для автомобільного сполучення, включаючи міжнародні, міждержавні та місцеві. До сьогоднішнього рішення уряду вони належали до сфери управління Державної митної служби. З цих 100 пунктів повністю необлаштованими залишаються 33 пункти пропуску, ще близько 20 пунктів пропуску, які побудовані за радянських часів, потребують суттєвої реконструкції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus