USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні може виникнути дефіцит води

14 Травня 2020 07:00
В Україні існує ймовірність виникнення водного дефіциту в басейнах деяких річок. Про це стало відомо під час засідання робочої групи з питань безпеки водних ресурсів держави, повідомляється на сайті Ради національної безпеки і оборони 13 травня.

Зазначено, що за інформацією Державного агентства водних ресурсів, останні п’ять років в Україні були маловодні, тому існує ймовірність виникнення дефіциту води в басейнах деяких річок, які мають значне антропогенне навантаження.

У цьому контексті секретар РНБО Олександр Данілов зазначив, що ймовірність маловоддя потребує оптимізації використання водних ресурсів та економного водоспоживання.

Він запропонував провести інвентаризацію джерел підземних вод питної якості і артезіанських свердловин з метою залучення їх до систем водопостачання.

Також на засіданні йшлося про необхідність залучення додаткових фінансових ресурсів для модернізації систем централізованого водопостачання для забезпечення населення якісною питною водою.

Крім того, учасники заходу ініціювали розробку водної стратегії України.

«За підсумками наради прийнято протокольне рішення з рекомендаціями уряду України щодо забезпечення водної безпеки держави в 2020 році», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в українських річках зафіксовано найнижчий рівень води за 100 років. Єдині річки, в яких навесні прибула вода, протікають в Карпатах. Дефіцит води може призвести до обмежень для промислових і сільськогосподарських підприємств.

Також стало відомо, що в результаті посухи Україна вже втратила 234 тисячі гектарів посівів озимих культур.

Щороку на озері Світязь відпочивають сотні тисяч туристів. Лише у 2018 році їх було більше мільйона чоловік, з яких понад 50 тисяч – іноземці. За даними Інституту водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук України, зниження рівня води в озері Світязь спостерігається з 2010 року. У 2019 році проблема обміління Світязя стала украй гострою – вода відійшла від берега на відстань від 20 до 90 метрів. Екологи фіксували рівень падіння води до 38 см.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Світязь Показати IP 14 Травня 2020 08:27
Зниження рівня води в озері Світязь не тому, що там багато туристів, а тому, що високопосадовці засадили сотні гектарів лохиною, якій потрібно багато води.
Анонім Показати IP 14 Травня 2020 08:39
Саме час підвищити в...тричі ціни на воду і всіх зобов'язати підключитися до централізованого водопостачання.
Дідо Показати IP 14 Травня 2020 09:02
Пийте менше.
ШТУНДА РВАНА до Дідо Показати IP 14 Травня 2020 10:45
Полікуйся вже нарешті!
Вмираючий Світязь Показати IP 14 Травня 2020 09:16
Засідання робочої групи провести в Шацькому районі, а також подивитися скільки доброї води на кляті лохини витрачають.
ШТУНДА РВАНА Показати IP 14 Травня 2020 10:48
Не пончиками і хлівами торгувати, а місцевим жителям треба було берегти свій край. Коли заєць керував щацьком такого не було!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus