USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні можуть повернути платне розмитнення автівок

26 Квітня 2022 22:52
В Україні можуть повернути ввізне мито на товари та автомобілі вже найближчим часом. Відповідний законопроєкт зареєстрували у парламенті.

Про це розповів депутат Верховної Ради від фракції «Слуга народу», голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев «Українським Новинам».

Він зазначив, що в парламенті зареєстровано законопроєкт про повернення мита, ПДВ та акцизу на автомобілі та товари народного споживання № 7311.

Гетманцев є одним із авторів законопроєкту. «Підтримка цієї ініціативи є, тягнути з нею не будемо. Думаю, що найближчим часом розглянемо», – сказав він.

Читати ще: Україна скоротила кількість пунктів розмитнення авто з ЄС. Де це можна зробити на Волині

Нагадаємо, в Україні раніше офіційно зробили безкоштовним «розмитнення» автомобілів на період війни, яку розв’язала країна-терорист. Закон підписав Президент України Володимир Зеленський. Під дію закону потрапляють легкові авто та кузови, мотоцикли та ін.

Раніше повідомлялося, що в Україні на час дії воєнного стану скасовано 2 із 3 платежів для розмитнення авто на іноземних номерах, тобто «євроблях». Платити ввізне мито та податок на додану вартість не потрібно, але акциз, як і раніше, сплачується, пише Оbozrevatel.

Загалом у мирний час розмитнення «євроблях» передбачає 3 платежі:

ввізне мито (10% від митної вартості авто, 5% – для нових легкових автомобілів з об’ємом бензинового двигуна понад 3 л, 20% – для автобусів із дизельним двигуном об’ємом більше ніж 5 л, 0% – для електрокарів);

акцизний збір (залежить від виду транспортного, об’єму та типу двигуна, а також віку машини; за електрокар – 1 євро за 1 кВт/год ємності електричного акумулятора);

ПДВ (20% від митної вартості авто, акцизного збору та ввізного мита).

Читати ще: На Волинській митниці пояснили, до якого часу діятиме пільгове розмитнення авто

Тож після скасування ввізного мита та ПДВ при розмитненні авто сплачується лише акциз. Він розраховується за такою формулою:

Aкциз = базова ставка х коефіцієнт об’єму двигуна (об’єм циліндрів двигуна в куб. см розділити на 1000) х коефіцієнт віку авто (кількість повних років; якщо авто старше за 15 років, то коефіцієнт – 15).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 27 Квітня 2022 06:18
Якшо машина заїхала до війни і людину забрали в армію то що робити втакому випадку і не може розтаможити і не може виїхати
Анонім Показати IP 27 Квітня 2022 10:32
В людей тільки появилася можливісьть купити авто за адекватну ціну...
Вадим Показати IP 27 Квітня 2022 11:02
Ненажерливі пі..ри, оце така допомога
Анонім Показати IP 27 Квітня 2022 13:02
За статистикою в України знищено або пошкоджено без можливості ремонту близька 500тис. автомобілів, але влада хоче знову ввести розмитнення, на чому людям їздити?
Тетяна Показати IP 27 Квітня 2022 13:13
Українці виявились пі.. Ми, є сім'я яка залишилась без авто і хоче пригнати одне на сім' ї а є ненажери які для потреб начебто армії гонять авто по 3 мільйони гривень і бариги на перепродаж
Руслана Показати IP 27 Квітня 2022 13:31
Жінкам учасників АТО та інвалідів бойових дій, теж скасовано нульове розмитнення? Це ненормально дали нагнати баригам машин, заробити, а тим які воювали як завжди ноль
Ігор Показати IP 29 Квітня 2022 00:15
дати цьому гетьманцеву касовим аппаратом а потім шиною зверху 14300 машин класу люкс завезено без розмитнення бідними українцями . а тепер потрібно відмінити , бо вони вже встигли стріляти таких за військовим часом
Оксана Показати IP 29 Квітня 2022 22:58
Нарешті появилась можливість купити недороге авто, але ні, і її хочуть відібрати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus