USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Кабмін пропонує розмитнювати авто через «Дію» та скасувати оподаткування електрокарів

10 Червня 2022 19:28
Кабінет міністрів України затвердив законопроект, який передбачає можливість розмитнення автомобілів за допомогою електронного сервісу державних послуг «Дія».

Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Сьогодні ми проголосуємо та передамо законопроект, який передбачає розмитнення авто в «Дії». Все максимально просто і зручно. Достатньо ввести VIN-код авто, а розрахунок платежів відбуватиметься автоматично. Сплатити можна прямо у застосунку, а весь процес розмитнення – не більше 5 хвилин», – сказав він.

За його словами, таким чином планується подолати корупцію при розмитненні автомобілів.

«Митники не будуть впливати на форму розмитнення. Її визначатимуть виключно характеристики авто, об’єм, тип та потужність двигуна, вік автомобіля та його ексклюзивність», – сказав Шмигаль.

За його словами, законопроект передбачає звільнення від оподаткування автомобілів з електричними двигунами, а також меншу ставку для авто з гібридними двигунами. У межах Українського зеленого курсу – це і турбота про нашу екологію, і чистіше повітря, наголосив Шмигаль.

«Урядовий законопроєкт та підхід – це приклад того, як реформа цифровізації стає одночасно антикорупційною реформою. Новий сервіс фактично не має аналогів у світі та демонструє бажання держави робити все максимально зручно та прозоро для людей», – заявив Прем’єр-міністр.

Крім того, він зауважив, що всі українці мають працювати для перемоги, зокрема розвивати економіку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Krzysztof Показати IP 10 Червня 2022 22:14
Jeśli pójdzie tak dalej z PRZEKLĘTĄ KORUPCJĄ, to ........... UKRAINA JEST BŁYSKAWICZNIE W UNII EUROPEJSKIEJ !!!!!! MOJA UKRAINO TAK TRZYMAJ !!!!!!!!!!! BRAVO, BRAWO !!!!!!!!!!!! Якщо так піде з ПРОКЛЯТОЮ КОРУПЦІЄЮ, то ........... УКРАЇНА ВІДРАЗУ В ЄВРОПЕЙСЬКОМ СОЮЗІ !!!!!! МОЯ УКРАЇНА БУДЬ ТАК ТАКОЮ!!!!!!!!!!!! БРАВО, БРАВО!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus