USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні можуть запровадити інтернатуру для вчителів, – Гриневич

5 Жовтня 2018 08:29
Найближчим часом в Україні запровадять інтернатуру для вчителів - після закінчення вишу майбутні педагоги (бюджетники та контрактники) повинні будуть відпрацювати рік у школі. Це зроблять для того, щоб молоді вчителі адаптувалися до роботи в школі.

Про це в ефірі програми "Сніданку з "1+1" сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич. Нині відомство розробляє реформу педагогічної освіти, яка часто відстає від реальних потреб. Вона визнала, що рівень педосвіти в Україні - не найкращий.

Нагадаємо, вже цієї неділі, 7 жовтня, буде День вчителя (День працівників освіти). За оперативними даними, всього в Україні - 436 тисяч 700 вчителів. Вони працюють у 15 з половиною тисячах шкіл. Серед педагогів 85% – це жінки, 15% – чоловіки. Найбільше у нашій країні вчителів української мови та літератури і викладачів англійської. А найменше – фахівців із французької та іспанської мов. Третина вчителів - віком від 41 до 50 років. Чверть – це педагоги від 31 до 40 років. А от найбільше молодих викладачів (до 30 років) працюють на Буковині та Волині.

Одна з проблем учителів - низькі зарплати. Тому в цю галузь не йдуть багато здібних професіоналів. Скажімо, зарплата молодого вчителя нині становить близько 4,5 тис. грн, а найвищий рівень платні вчителя з досвідом, вищою категорією - до 11 тис. грн. Середній рівень зарплати в галузі - 7,5 тис. грн. Лілія Гриневич переконана, що якби зарплати були вдвічі вищі (від 9-10 тис. грн для молодих вчителів та 15 тис. грн для педагогів із досвідом), то професія б стала більш престижною і в школи б пішли працювати більше випускників педагогічних вишів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Віра Показати IP 5 Жовтня 2018 08:41
Продовжуєте знущатись? Той ,хто не хоче робити в школі робити в ній не буде навіть після інтернатури. Цікаво, а вона буде платною?. На 4 тисячі молода людина не хоче робити.Хіба хто від безвиходу, бо так склались обставини.
Вах до Віра Показати IP 5 Жовтня 2018 10:21
Круто.хай ще зроблять платною і 2-5 років інтернатури як у медиків...найкращий подарок до дня вчителя...
Вова Показати IP 5 Жовтня 2018 09:32
Але подивіться які вчителі зараз!! Є вчителі тупіше за учнів розмних!!! Вчитель одне те саме 10-20 років викладає то вже напам"ять вивчив а вдосконалюватись?? А вчитель англійську повинен знаи! З аплатіть і вимагайте більше з вчителя а то вони можуть одержувати зарплату і так само як колись за 1 тис зарплати викладати в школі і ПТУ. Придивіться краще до вчителів, і подумайте чому ж вчителі пенсіонери на роботі сидять і не вигнати їх!!!!!?В цій реформі тільки зарплати добавили вчителю трохи а вчитель так само як розказував так і розказував вчитель не змінився і не вдосконалився!!!!!!!!
ВИХОВАТЕЛЬ Показати IP 5 Жовтня 2018 11:26
А в садочках інтернатури не буде? Бо у нас з зарплатою у 3 тис. через місяць втікають вихователі. А ТАК Ц-І-Л-И-Й РІК ВИЖИВАТИМУТЬ1 Величезна "подяка" державі!!!!
Олена Власюк Показати IP 1 Квітня 2023 13:53
Чому викладачі пенсіонери працюють ? Чому їм або пенсія або зарплата а не стільки з бюджету витрачати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus