USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Міносвіти усе ж не заборонятиме репетиторство вчителів

1 Квітня 2017 11:56
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич запевнила, що не мала на увазі заборону репетиторства вчителів у школах. З її слів, вимушене репетиторство, коли вчитель свідомо недоучує учнів під час уроків, провокуючи платити за додаткові заняття, міжнародні організації назвали одним з ризиків для доброчесності в системі освіти України.

Про це йшлося під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом та керівниками міністерств на тему: «Децентралізація. Історія успіху. Нові завдання» 31 березня у Києві.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли про те, що у Міносвіти хочуть не дозволяти приватні додаткові заняття вчителів у школах.

Лілія Гриневич запевнила, що ніколи не говорила про заборону репетиторства – мовляв, інколи ЗМІ перекручують слова.

Вона пояснила, що директорат з питань освіти Організації економічної співпраці і розвитку, з яким співпрацює Міністерство, оприлюднив результати великого дослідження про доброчесність в системі освіти. Вони зробили скрінінг та аналіз української системи середньої освіти, визначивши корупційні ризики та ризики для недоброчесності.

Серед ризиків автори дослідження назвали питання репетиторства. Зокрема, йшлося про ситуацію, коли недоучуючи дитину під час уроків, вчитель спонукає батьків водити дитину на платні заняття у того ж вчителя. Тому представники Організації економічної співпраці і розвитку застерігали урядовців Міносвіти від такого явища, як вимушене репетиторство.
Іншою проблемою, зі слів Міністра освіти і науки, є те, що в Україні існує дворічна, а не трирічна старша профільна школа і учні не встигають під час навчального часу у школі адекватно підготуватися до ЗНО.

Тому зараз поширена ситуація, коли діти не йдуть до школи, а одразу прямують на заняття до репетиторів, сплачуючи гроші.Насправді вони повинні були б мати шанс у рамках шкільного навчання підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це, з її слів і йшлося, а репетиторство, мовляв, взагалі неможливо заборонити. Лілія Гриневич зазначила, що діти мають індивідуальні навчальні потреби, тому можуть мати потребу навчатися додатково поза школою, або вивчити,наприклад, додаткову мову під час окремих занять. Отже, тема начебто заборони репетиторства, з її слів, безглузда та надумана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus