USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні назріває катастрофа з виплатою пенсій

24 Травня 2016 08:16
В Україні можлива катастрофа з пенсійними виплатами. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, - передає ТСН.

Пенсійний фонд не може забезпечувати виплати за рахунок власного бюджету для пенсіонерів. Розмір його дефіциту досяг 145 мільярдів гривень.

"Якщо у 2014 році дефіцит пенсійного фонду становив 80 млрд грн і вирішувалось питання як його покрити, то було прийнято рішення оподаткувати пенсії, що дало 1 млрд 800 млн... Через рік прийняли рішення знизити ставку єдиного соціального внеску з 38 до 22%. Після цього деякі наші економісти стверджували, що як тільки ми знизимо ставку єдиного соціального внеску, недобір коштів перекриється. Пройшло 5 місяців і я хочу вам доповісти, що дефіцит пенсійного фонду, який у минулому році становив 80 млрд грн, становить сьогодні 145 млрд грн. Тобто ми взяли 65 млрд грн і віддали великому бізнесу, сподіваючись, що йому буде соромно і він поверне через підвищення заробітних плат і сплату внесків до Пенсійного фонду. Цього не сталось... Ми сьогодні опинились у ситуації, коли фактично назріває катастрофа з пенсійними виплатами, а саме з дефіцитом пенсійного фонду", – наголосив Рева.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
ототакто Показати IP 24 Травня 2016 08:24
Безвізу немає і невідомо коли буде, з пенсіями катастрофа, з цінами катастрофа, з зарплатами катастрофа... покращення...
Так-так до ототакто Показати IP 29 Травня 2016 20:15
Яке «покращення»?! Це «жити по-новому»! Мо ще цукерочку?!
пенсіонер Показати IP 24 Травня 2016 09:00
Тільки в нас можуть ДЕБ*ЛИ!!!,позичивши гроші для Пенсійного фонду віддати їх у великий бізнес і потім "плакати",що винен ВЕЛИКИЙ!,бізнес. Але ця інформація розрахована на Л*ХА!.Гроші позичили і вони вже _ на потрібних рахунках.В цій країні можна навести лад тільки при допомозі КАЛАША!!! Іншого виходу просто немає. На протязі 25років від усієї влади_ТОТАЛЬНА! БРЕХНЯ!!! А у владі знаходяться представники політичних партій,які нам постійно "чешуть",як вони "непосильною" працею "ПРАЦЮЮТЬ" на благо "свойого" народу. НАРОД! Робімо висновки!
505 до пенсіонер Показати IP 24 Травня 2016 09:43
Всі на новий майдан!!!
Лучанка Показати IP 24 Травня 2016 09:01
Чує моя душенька, що це підводка до нового підвищення пенсійного віку...Що нам відомо про нові домовленості з МВФ?
любопитний фінансист Показати IP 24 Травня 2016 09:08
Встановити пенсію в розмірі 5000 дол. і вік для виходу на пенсію 115 років і питання буде знято.
Вася Показати IP 24 Травня 2016 09:12
То шо новина??! Пенсiонери вже лежать!
до всіх Показати IP 24 Травня 2016 09:26
Зато кошти для підняття зарплати і допомоги для наших депутатів є.
Держслужбовець до до всіх Показати IP 24 Травня 2016 10:07
Зате держслужбовцям на місцях за травень дадуть ГОЛИЙ СТАРИЙ оклад (1700 грн. брудними), бо, бачте, новий закон вступив в дію,і старі надбавки, в т.ч. і "інтенсивність" не діють, а "по новому" нарахувати не можуть, бо нема штатних розписів. П...си! А тарифи підняти не забувають, то зарплати можна "на потім" відкладати! От і живи за суму, меншу прожиткового мінімуму... Країна чудес!
Анонім до Держслужбовець Показати IP 24 Травня 2016 10:28
ну держслужбовці мають підтримувати шоколадного а не хаяти тут щось не так
Держслужбовець до Анонім Показати IP 24 Травня 2016 11:11
То навіть не від конкретної влади залежить, то давня традиція української держави - зробити "пакращення" на папері, а реально опустити людей нижче плінтуса. І діло не в відсутності коштів, а в тому, що з новим законом не зменшують, а навпаки в рази збільшують тупу бюрократію і паперотворчість. А на рахунок підтримувати - а за що? За продовження естафети обіцянок, яку він перейняв від попередньої влади? Про новий закон про держслужбу, нові оклади і т.д. (говорив Ющенко, Яник, тепер Порошенко...) Тільки в нас оклади підвищують на ПАПЕРІ, а фонд оплати праці лишається той же, і здрастуй, *опа! А вимагають з тебе при білямінімальній х*рні (а в вищеописаному випадку - менше прожиткового мінімуму) замість зарплати (незалежно, ІТ-шник ти, юрист, економіст, кадровик, чи ще хто - зрівнялівка), як ніби ти 2 тис. євро отримуєш. А влада в Києві при тому хоче електронного урядування, надання адмінпослуг, ЦНАПів і т.д. Така поведінка нагадує "дядю", який набирає студентиків на випробувальний термін, за копійки юзає якийсь час, і за двері. Ну так ДЕРЖАВІ час визначитись, чи вона держава, чи КИДАЛА базарний! ДЕ в Європі, куди ми так прагнемо, державний службовець має зарплату меншу, ніж у прибиральниць деяких, якої вистачає на проїзд + цигарки? Там МІНІМАЛЬНА зарплата держслужбовця 2300 євро, середня - 3600. І за ті гроші там можна цілком нормально жити. В нас - подачка "щоб штани не злітали". І купа обмежень - декларації, заборона роботи по договору, і т.д. А соцгарантій на тому фоні - НУЛЬ. Тільки обіцянки. Передчуваю питання - а чого ж працюєте? Альтернативи зачасту десь в районі - НЕМАЄ. Не той час, щоб роботу міняти, як рукавички, та й має хтось же ту роботу робити... А давайте експериментально розженемо всі місцеві органи влади, ото будуть і пенсії, і соцвиплати, і ремонти доріг, і все решта., заживемо, як в раю!
Держслужбовці до Анонім Показати IP 24 Травня 2016 11:29
Цей шоколадний дістав і нас, Ви думаєте нам солодко від його цукерок.
Анонім Показати IP 24 Травня 2016 09:34
це все йде до нового покращення життя зубожілих людей , коли ця струна лопне випробовують ,але якщо лопне то мабуть бувший майдан буде доброю казкою ,на сьогоднішній день з краін бувшого снг ми стоімо поряд з узбекистаном і таджикистаном (з яких колись так сміялись з рамшана і джамшута) навіть арменія на 3 позиціі вища від нас , отака х....ня діточки
Zarobitchanyn Показати IP 24 Травня 2016 09:40
Слава майдану! Чекайте на наступні покращення!
лучанка Показати IP 24 Травня 2016 10:41
А я скажу ,де взяти гроші в першу чергу.Познімайте групи,Які купили так звані інваліди.95 процентів фальшиві групи. Здорові люди одержують пенсії,бо вони хворі. Які інваліди,коли працюють на роботах, і пенсію одержують.Пенсію по інвалідності повинен одержувати дійсно хворий, а не здоровий люд. Перестаньте платити псіхам,які вони псіхи? Купили і мають дві пенсії-це просто ужас.Я знаю одного чувака який працював ментом,вигнали за те,що крав добре,мама групу зробила в Горохові 40 років має хлопак,їздить на тракторі, співає, городи обробляє і на всіх плює.Больний.Отакі больні.Друга така ж сама сусідка 25 років вже має групу коханець купив також в Горохові.Отак усі. Перевірте усіх,познімайте групи і буде вас 75 мільйонів.
Коля Показати IP 24 Травня 2016 10:41
Скільки ще людям терпіти? Якщо увірветься терпець то все, вивести усіх владців на майдан і сказати ви тут рвались до влад і дорвались то робіть з завтрішнього дня щось для людей, не окрадайте людей, або згиньте ГЕТЬ!!!!
Анонім до Коля Показати IP 24 Травня 2016 11:48
іх тоді вже ніхто виводити не буде коли люди вийдуть, але це найгірший сценарій і вони на жаль мабуть судячи з реформ за 2 роки того добиваються на пару з путіним. Все б*дло яке було на посадах там і залишилося , більше того повертаються ті хто служив януковичу коли той людей стріляв, а за що боролися я вже не розумію. те б*дло в киеві навіть результатів соц опитувань не пропускають в змі бо рівень довіри до всіх гілок влади менше 10 процентів , а це вже нелегетимність, тримаються до останнього і чхати ім на людей
ВАдім Показати IP 24 Травня 2016 11:30
До чого тут групи? А те що прокурори судді і так далі які пенсії мають то нічого тільки причепитись до тих в кого групи. Не хотів би я такої групи бо можеш і накаркати якщо брешеш!
Лучанка Показати IP 24 Травня 2016 11:46
В Горохові всі лікарі і медсестри мають пенсії і працюють до 8о років. Молодим влаштуватись практично не можливо.І то мабуть не тільки в Горохові.Це не секрет, щогрупи купляють.Чого не перевірять правдивість груп?
месник Показати IP 24 Травня 2016 12:38
Тільки дурні вірять в те, що МВФ вимагає кращого для українців. МВФ вимагає змін в Україні для себе - для Західних еліт, контролюючих через МВФ пригнічений стан "колонізованих" народів. І для підтримки долара США, як домінуючої валюти, за рахунок національних валют "колонізованих" народів. Вони багаті за рахунок того, що ми бідні. За рахунок того, що ми чубимось зі своїми братами в середині держави, а вони виступають як "миротворці". Як що в Україну прийде мир і розвиток економіки - МВФ цього не допустить ніколи. Вони профінансують нові майдани. Їм потрібні МАРІОНЕТКИ, як наша влада.
МВФ до месник Показати IP 24 Травня 2016 20:46
Ваше діло Богу молитись Він нас покарає бо ми погані,а ви хороші ,ми зло а ви добро нам пекло з доларами а вам рай з правдою ми МВФ нагадуєм кесарю долари,а українцям Боже ,пенсіонерам частіше в церкву ходити треба і молитись щоб Бог МВФ покарав і долари забрав
читач Показати IP 24 Травня 2016 12:49
Це правда, що в нашій країні деякі пенсіонери живуть аж дуже добре, і пенсії не малі, і " працюють"якщо можна це назвати працюють.Дехто навіть на компютері не знає елементарне, заставляють молодих, бо вони при посадах. По всій країні армія працюючих пенсіонерів особливо в бюджеті , і зарплати і пенсії. Молоді не мають того що люди на пенсії, бо в них і вислуги, і стаж. Виходить ,що бабця годує і сина, і внука, бо він безробітний.Дехто на роботі помирає від старості. Звичайно є велика кількість пенсіонерів які живуть з мізерної пенсії і дещо вирощують, щоб прожити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus