USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Система соцдопомоги спонукає українців не укладати шлюб, - Андрій Рева

20 Квітня 2018 08:00
Оскільки матір-одиначка може отримувати цілу низку пільг, існуюча система соціальної допомоги спонукає українців не створювати повноцінні сім’ї, - відзначає міністр соціальної політики Андрій Рева.

Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра з представниками регіональних ЗМІ 19 квітня у Києві.

Міністр зауважив, що закон про адресну державну соціальну допомогу розглядають як універсальний закон, який повинен навести лад в системі надання допомоги громадянам.

Щодо підвищення пенсій, він зауважив, що люди, які мають великий стаж і малий заробіток та відповідно невисокий розмір пенсії, матимуть цей розмір прив’язаним до рівня мінімальної зарплати по Україні. якщо мінімальна зарплата підвищується до 4200 гривень, мінімальна пенсія становитиме 1680 гривень, у разі підняття мінімальної зарплати до 5 тисяч, отримають підвищення мінімальної пенсії до 2 тисяч.

Щодо закону про соціальну допомогу, міністр зазначає, потрібно відійти від поняття статусу людини до прийняття до уваги її матеріального становища. Наприклад, багатодітному батьку, який має достатньо засобів до існування, пільги не потрібні. Якщо ж він має проблеми матеріального порядку, йому потрібно виплачувати кошти. Те ж саме, мовляв, стосується і матерів-одиначок. Кожна п’ята дитина в Україні нині народжується поза шлюбом і існує тенденція до підвищення цього показника.

«Чому так? Тому що вся наша система соціальної допомоги спрямована не на підтримку сім’ї, а на підтримку гібридної сім’ї. Якщо у жінки є чоловік, але немає штампу в паспорті, це ж не заважає створити сім’ю, якої юридично не існує. Якщо її не існує, в дітей немає батька, значить, вона малозабезпечена і їй потрібно платити допомогу по малозабезпеченості, платити субсидію по повній програмі, харчування в школі давати безоплатно, навчати в спортшколі чи школі мистецтв безоплатно і так далі», - зазначає міністр.

Якщо це порівняти зі становищем звичайної сім’ї, за це все повинні платити батьки. Отже, зараз держава стимулює людей не вступати в шлюб, про що відкрито говорить міністр соцполітики. Тому, на його думку, потрібно розвернути систему соціального захисту, стимулювати, щоб люди укладали шлюб, адже лише з повноцінними справжніми родинами можлива повноцінна держава. Те, що сім’я – це основа суспільства, зрозуміли вже в усіх країнах, як відзначає міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Щире побажання Показати IP 20 Квітня 2018 08:53
Щоб ти, гад з 45 роками стажу жив на 1680 гривень!
Цинік Показати IP 20 Квітня 2018 09:23
Система (держава в якій ми живемо) спонукає всіляко приховувати і обманювати. Чим мати, яка спеціально не укладає шлюб, відрізняється від людини, яка приховує доходи щоб отримати субсидію? Є ще більша "клініка" - коли люди при підвищенні мінімалки до 3200 звільнялись з роботи, щоб не втрачати пільги. Треба бути видатним економістом, щоб спрогнозувати, до чого приведе така система і "країна пільговиків"?
Несправедливо Показати IP 20 Квітня 2018 09:26
Тобто який би не був стаж при невеликій ЗП людина буде отримувати пенсію в розмірі 40% від мінімальної зарплати. Яка мотивація для людини офіційно працювати при досягненні мінімального стажу для виходу на пенсію? Необхідно повертати коефіцієнт хоча б 1.2 - це буде справедливим.
Вася Показати IP 20 Квітня 2018 09:38
Хороша стаття, є про що подумати. "Кожна п’ята дитина в Україні нині народжується поза шлюбом і існує тенденція до підвищення цього показника" - це факт, інститут сім'ї деградує, і не тільки пільги матерям-одиначкам впливають на кількість дітей поза шлюбом. Чому при декларованому рівноправ'ї при розлученні дитина майже в 100% випадків лишається з матір'ю? Чому навіть Європейський суд робить звернення про це в Україну як про явний перекос і дискримінацію? Чому немає реального контролю за витратами аліментів (при тому що за несплату аліментів - реальні і відчутні санкції)? З якого перепою йдуть заяви про обов'язок після розлучення підтримувати майновий стан дитини на тому ж рівні, що і в шлюбі? Ці мудаки можуть гарантувати чоловікові збереження роботи, і відсутність криз, інфляції, скорочення зарплати? Де реальні механізми забезпечення права батька бачитись з дитиною? Якщо мати після розлучення перешкоджає спілкуванню - можна довго об стінку лобом битись, і в основному без толку. Хтось може дати внятну відповідь - з якого милого дитина, народжена на протязі 300 днів після розлучення, автоматом записується на колишнього чоловіка?
Вася Показати IP 20 Квітня 2018 09:58
Дубль два) І саме головне, чоловіки, особливо молоді!!! - всі ці виступи і пропозиції націлені на одне. Змушувати чоловіків лізти в офіційні шлюби, чому це важливо державі - погугліть, довго писати))) Але є загальне правило - в лохотрон легко зайти і важко вийти. Тому не задавайтесь питанням - чому шлюб вже можна укласти за день, а розлучитись - мінімум за місяць (і то при відсутності дітей і згоді обох), а то і лише через суд. Для мене вищенаведені аргументи говорять однозначно "офіційний шлюб - це явний розвод і кидок". Почитайте Сімейний кодекс і зрозумієте, що реєстрація шлюбу - це виключно юридичні і майнові відносини, все. Ніякої сім'ї шлюб не створює, викиньте з голови цю єресь! Сім'ю створює взаємне бажання двох людей жити разом і будувати спільне майбутнє. А Кодекс гарантує право кожного з подружжя наприклад вільно обирати наприклад місце проживання. Щоб зрозуміліше: хоче твоя офіційна дружина - живе з тобою, хоче - живе з Ашотом, хоче - живе з всім під'їздом по черзі. Законне право)) Якщо при цьому народиться дитина - дурником, записаним в свідоцтві, будеш ти, і аліменти пратити теж будеш ти. Ні, через суд за рік-два скасуєш, але часу і нервів ніхто не поверне, без образ, бро))) Тому якщо є бажання - в ЗАКСі завжди тобі раді)) А для мене очевидно, якщо жінка хоче бути з тобою - то вона хоче бути з тобою, а якщо вона хоче штам і статус - то вона хоче штамп і статус, і не треба ля-ля. І наостанок. Ця хвиля "турботи про шлюб і родину" піднялась в останній час не просто так. Населення зменшується, народ втікає в країни де є зрозуміле майбутнє. Не хватає дурників ішачити і відраховувати в бюджет, на "скромні зарплати і премії" нашим "реформаторам". Гарного дня))
К.лучанин Показати IP 20 Квітня 2018 10:49
Вся нинішня система соцдопомоги просто руйнує сімії! Ця система теж спонукає чоловіків не мати штампа в паспорті! Чому? Зараз в Україні нараховується десь 70тисяч неплатників аліментів. Деяких неплатників оголошено в розшук. Безумовно, це недобре бо чоловік повинен допомагати своїм дітям( це по закону і по совісті)! Дехто не може платити бо грошей нема і з роботою теж проблема. Що робить держава і міністр юстиції ПЕтренко? Він на цих боржників збільшує суму аліментів на 20% при прострочці 2роки, 50% -3роки і більше. Якщо не платить , то громадські роботи, а якщо і тут відмовляється чи ухиляєтьсято в тюрму. Та чоловік цих грошей ніколи не поверне бо сума буде ВЕЛИКА. До чого я веду? Жінки теж хитрі стали, подають в суди ,провокують на розводи в розрахунку аліменти із процентами і інш. Деякі так роблять. А розумніші живуть незаєстрованим шлюбом, як мати одиначка і знаходить розуміння зі своїм співмешканцем! Я такі сімї знаю , в них ніхто по судам не таскається. А держава просто руйнує сімї. В Україні є багато чоловіків одинаків , які виховують дітей без матерів-зозуль. Чому на це увагу не звертають?
Вася до К.лучанин Показати IP 20 Квітня 2018 11:31
Аж не віриться, але я зараз повністю погоджусь з паном, який пише під ніком "К.лучанин")) Аргументи, чому офіційний шлюб для чоловіка - це вирок, навів зверху. Хто захоче - задумається, а хто думає не головою а голівкою - то така доля, що поробиш)) Можете вважати що я перебільшую, але зараз 70-80% дівчат, і 80-90% жінок непридатні для створення серйозних стоунків і сім'ї. Може і в чоловіків така ж біда - не знаю, я правильної орієнтації, чоловіками не цікавлюсь)) Дуууже добре дивіться, з ким починаєте стосунки. Це один з найвідповідальніших виборів в житті. Доводилось і від 20-літньої сцикухи чути фразу "я перший раз піду заміж, щоб квартиру отримати". Є бажаючі на такий діамант?))) А стандартна розводка "була дошлюбна однушка чоловіка, в шлюбі поміняли на трьошку, при розлученні розміняли з доплатою на дві однушки" ніуди не ділась))
К. лучанин до Вася Показати IP 20 Квітня 2018 11:55
Я був присутній при розмові , коли прокурорша сказала одному чоловікові при розгляді питання розводу (подавала жінка на розвод) - БАЧИЛИ ОЧІ , ЩО КУПУВАЛИ. ОСЬ ТАК РЕАЛЬНО ВИГЛЯДАЮТЬ СПРАВИ! Чоловіки будьте обережні! Краще живіть самі , сім раз подумайте! Бо попадаєте в дискримінацію по ЗАКОНУ!
ЛЮДИ Показати IP 20 Квітня 2018 10:55
Цей уряд нехай у відставку йде. А прийдуть до влади ті хто розуміє проблеми простих громадян і не розказує багато. А то балачки а люди виживають . Подивіться Як живуть люди!!!! Не треба виділяти то одних то других усім простим важко . Нащо добавляти пенсії і зарплати якщо ціни у верх лізуть і лізуть!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Скільки ще це терпіти брехунство влади?! Коли вже ви нажеретесь? І ваші діти? Влада , чиновники державних служб понакрадали показують такі статки і це все чесно, а простий щось купив і його водять і водять"за носа" бідного? Коли ви перестанете знущатись над народом України? Чому ви свої статки не віддасте на користь держави щоб люди не оплачвали такі послуги ???? Скільки ви ще будете обкрадати українців, влада? Невже ви і совість честь продали і вам не соромно дивитись людям у вічі?
Цинік до ЛЮДИ Показати IP 20 Квітня 2018 11:47
Подивіться на нинішні рейтинги щодо виборів президента. "А прийдуть до влади ті хто розуміє проблеми простих громадян і не розказує багато" - не прийдуть. Крапка.
К.лучанин ( в дода Показати IP 20 Квітня 2018 11:01
З дописувачем ВАСИЛЕМ ( пост зверху) я згідний на всі 100% !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus