USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні нове свято – День Національної поліції

10 Грудня 2015 12:29
Президент Петро Порошенко 9 грудня підписав указ, яким установив в Україні нове свято — День Національної поліції України.

Як повідомляє прес-служба глави держави, починаючи з 2016 року, це свято відзначатимуть 4 серпня — у день підписання Президентом Закону України «Про Національну поліцію». При цьому День міліції більше в Україні не відзначатимуть.

Того ж дня, 9 грудня, президент підписав Указ «Про символіку Національної поліції України», яким затвердив емблему, прапор Національної поліції України та порядок їх використання.

Емблемою Національної поліції України є срібна (біла) восьмикутна промениста зірка, у центрі якої розміщено зображення малого Державного герба України.



Прапором Національної поліції України є прямокутне полотнище темно-синього кольору в центрі якого розміщено емблему Національної поліції України. Крім того, цим указом затверджено зразок службового прапора територіального органу, науково-дослідницької установи Національної поліції України.



Також глава держави підписав Указ «Про перелік посад, які можуть бути заміщені поліцейськими в державних органах, установах та організаціях» з чітким переліком посад у центральному апараті і структурних підрозділах Міністерства внутрішніх справ та установах і організаціях, що належать до сфери управління МВС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus