USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

В Україні обмежено дзвінки з українських SIM-карток в Росію

4 Березня 2022 00:45
Абоненти українських мобільних операторів не зможуть додзвонитися до абонентів російських операторів. Такі заходи потрібні для того, аби окупанти не мали змоги передавати інформацію з українських телефонів в Росію та Білорусь.

Також подібні обмеження діють для абонентів, які користуються фіксованим зв’язком, повідомляють у Держспецзв’язку.

Окрім того, нині мобільні оператори обмежили можливість активації нещодавно придбаних мобільних карток. Це зроблено так само для того, щоб окупаційні війська не могли в ході своїх постійних мародерств викрадати SIM-картки й використовувати їх.

«Звертаємо вашу увагу! Окупанти нині не мають засобів звʼязку, за допомогою яких можуть здійснювати передавання даних, дзвінки між собою та до країн-агресорів. Тому частішають випадки викрадення мобільних телефонів українців рашистами, – йдеться в повідомленні. – Рекомендуємо встановити PIN-код для SIM-картки, а також пароль на телефон».

У випадку викрадення телефона необхідно негайно повідомити про це мобільного оператора за допомогою інших засобів звʼязку (інтернет-підтримка, телефон друга, стаціонарний апарат тощо). Телефони з викраденими SIM-картками перестануть обслуговуватися, тим самим ви забезпечите дотримання інформаційної безпеки.

У Держспецзв’язку додають: мобільні мережі в Україні працюють у надзвичайному режимі оперативно-технічного управління. Мобільний зв’язок та доступ до інтернету забезпечено, однак на місцевості, де тривають контрдиверсійні або бойові дії, можуть бути перебої зі звʼязком та доступом до інтернету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus