USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

В Україні один офіційно працевлаштований утримує двох безробітних, – Мінекономіки

20 Липня 2021 12:45
Тіньовий фонд оплати праці в Україні оцінюється майже в 500 млрд грн на рік.

Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Трудові ресурси» заявив перший віце-прем’єр-міністр економіки Олексій Любченко, передає УНІАН.

«Тіньовий фонд оплати праці оцінюється майже в пів трильйона гривень на рік. Це кошти, за рахунок яких ми можемо розвивати стратегічні проекти, підвищувати заробітні плати та пенсії, соціальні стандарти», – сказав він.

Також він додав, що в Україні один офіційно влаштований фактично утримує двох безробітних.

«Минулого року, за даними реєстру фізичних осіб-платників податків, 11,3 мільйона громадян України отримували офіційно заробітну плату, майже 11 мільйонів не отримували зовсім ніякого доходу. Плюс, маємо понад 11 мільйонів пенсіонерів, розмір пенсії яких залежить від легально працюючих громадян. Тобто, маємо за рахунок одного постійно працюючого утримання двох непрацюючих», – сказав він.

За словами Любченка, сьогодні від 2 до 3 мільйонів українців працюють за кордоном. Для їх повернення потрібно застосувати інструмент суспільного діалогу, щоб створити баланс інтересів громадянина, держави та бізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Рауль Показати IP 20 Липня 2021 13:21
прекрасная статья
Да уж Показати IP 20 Липня 2021 13:27
Ага ... от і нові винні в тому що в країні "попа", - заробітчани і безробітні. Ну що тут скажеш, д*б*л* б**ть.
Народна прокуратура Показати IP 20 Липня 2021 16:19
"...потрібно застосувати інструмент суспільного діалогу, щоб створити баланс інтересів громадянина, держави та бізнесу". Зарплату платіть людську і кредити на житло під, знову ж таки, людські відсотки, тоді й працівники повернуться. А то навчились лише складні лінгвістичні кострукції будувати в інтерв'ю. Де результати роботи усіх цих 19-річних заступників міністрів з євроінтеграції, державних експертів у міністерствах з зарплатою по 70 тис. та наглядових рад по 500 тис.?
??? до Народна прокуратура Показати IP 20 Липня 2021 16:51
Невже ви чекали від цього цирку чогось путнього ? Все прогнозовано, катастрофа наближається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus