USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

За підсумками року безробіття в Україні знизиться до 19%, – Мінекономіки

14 Вересня 2023 17:14
Міністерство економіки прогнозує, що за підсумками цього року безробіття в Україні знизиться до 19%.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Ефективний соціальний діалог важливий у подоланні проблеми безробіття і зусилля всіх сторін мають бути спрямовані зараз на її вирішення, – зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко під час онлайн зустрічі з Єврокомісаром з питань зайнятості та соціальних прав Ніколасом Шмітом. – Одне з важливих питань, на якому ми зараз сфокусовані – подолання безробіття в Україні. За підсумками поточного року ми прогнозуємо, що рівень безробіття знизиться до 19%, проте це досить високий показник».

Юлія Свириденко повідомила, що уряд запровадив низку програм для покращення ситуації на ринку праці – грантові програми для підприємців і охочих відкрити власний бізнес, ключовою умовою для отримання грантової підтримки бізнесом є створення нових робочих місць. Також діють навчальні програми й програми перекваліфікації, щоб люди могли здобути більш затребувану зараз спеціальність.

Читати ще: Офіційне безробіття за рік скоротилося вдвічі: скільки українців отримують допомогу

«Вважаємо, що всі сторони соціального діалогу – роботодавці, профспілки, органи влади – мають долучитися та об’єднати зусилля для вирішення проблеми безробіття», – зазначила міністр економіки.

Під час зустрічі сторони обговорили також підготовку Плану України в рамках роботи над програмою Ukraine Facility Європейського Союзу, важливим аспектом якого є соціальний діалог, перспективи реформування трудового законодавства та підтримки з боку західних партнерів адаптації вітчизняного законодавства до сучасних умов, майбутній візит до Києва делегації Європейської конфедерації профспілок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ха! Показати IP 15 Вересня 2023 09:18
Народ виїхав. Безробіття знизилося. Перемога.
Анонім Показати IP 15 Вересня 2023 16:45
та ну.! хто в ці казки вірить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus