USD 40.55 40.85
  • USD 40.55 40.85
  • EUR 40.75 41.00
  • PLN 10.12 10.28

В Україні оголосили перші торги на відновлення пошкоджених Росією багатоповерхівок

22 Червня 2023 14:55
Агентство відновлення розпочинає процес відбудови зруйнованого житла. У системі публічних закупівель Prozorro оголошено перші торги на відновлення об’єктів житлової інфраструктури у Бучі, Макарові, Вишгороді та адмінбудівлі у Бородянці.

Про це повідомила пресслужба Державного аентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Всі ці населені пункти постраждали від російського військового вторгнення у лютому – березні 2022 року під час активних бойових дій на Київщині.

Багатоквартирні житлові будинки були пошкоджені внаслідок влучання боєприпасів або пожеж: і самі будівлі, і мережі водопостачання, електропостачання та опалення частково зруйновані та потребують капітального відновлення.

Читати ще: Підрив Каховської ГЕС: програму єВідновлення розширять на підтоплені регіони

Щоб дати можливість людям повернутись у власні домівки, запрошують будівельні компанії, що мають досвід реалізації проєктів у цивільному будівництві, на конкурентних засадах взяти участь в оголошених закупівлях.

Строк подачі пропозицій – до 5 липня.

Після визначення переможця буде укладено договір та розпочнуться будівельні роботи, які будуть виконуватися згідно з чинними будівельними нормами, зокрема з урахуванням сучасних вимог щодо термоізоляції, інклюзивності та безпеки.

Нагадаємо, 10 травня в Україні стартувала програма державної допомоги на відновлення пошкодженого житла – єВідновлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Архітектор Показати IP 22 Червня 2023 18:00
А що, хіба вже розроблена містобудівна і проектно-кошторисна документація ? А чи погоджена і затверджена вона ? Хіба є кошториси на будівництво і документація пройшла держекспертизу ! Це все повинно передувати оголошенню тендерів і торгів ! Чи ви живете за принципом - ти жар рибу, а риба буде ! Неправовими методами правову державу не збудуєш !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus