USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні оголосили про масштабні перевірки всіх лісгоспів

18 Липня 2018 12:25
Уряд серйозно візьметься за контрабанду деревини з України. Так, Кабмін України доручив Державній аудиторській службі, ДФС, Держгеокадастру провести ретельні перевірки всіх лісгоспів України.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду 18 липня, інформує ТСН.

Уряд дав доручення службам перевіряти господарську діяльність лісгоспів, зокрема накладні та їхніх підписантів, прізвища митників, які пропускали деревну на експорт.

"І ще одне звернення буде до наших партнерів по ЄС, для того, щоб вони надали нам доступ до інформації про те, який ліс заїжджав на територію Євросоюзу. Ми побачимо, що звідси виїжджали дрова, а туди заїжджав ліс-кругляк", - заявив Гройсман.

Раніше стало відомо, що з України до країн ЄС імпортується більше незаконної деревини ніж із будь-якої іншої країни світу і більше ніж із країн Латинської Америки, Африки та Південно-Східної Азії, разом узятих.

За даними експертів, майже 60% вирубок порушують встановлені українським законодавством обмеження, найчастіше, під надуманим приводом санітарних рубань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Оптимістка Показати IP 18 Липня 2018 12:33
Згадала баба коли дівкою була. Потрібно було раніше про це думати!!! Ті ж депутати і вивозять, а винними у всьому зроблять лісгоспи...
До Гройсмана Показати IP 18 Липня 2018 12:50
".......ми побачимо, що звідси виїжджали дрова, а туди заїжджав ліс-кругляк...." . Так це ж Ваш уряд ці схеми організував,бо тільки тепер експорт деревини за кордон зріс в декілька разів, і про це давно відомо, просто тепер нікуди діватись після оприлюдненої інформації Європою. А перевірки закінчаться додатковим хабарем ще якомусь "контрольору", через місяць все затихне, і все повернеться в те ж саме русло. В будь якому випадку козла відпущення треба буде показати, і ним виявиться якийсь лісник із віддаленого району, котрий виявиться винним у всі цих гріхах.
Українка Показати IP 18 Липня 2018 12:50
Перед виборами взялися робити "щось важливе". Скільки часу возили і раптом згадали...Це як утопія.
лісник Показати IP 18 Липня 2018 17:12
Ніхто і нічого не збираеться робити,просто з кожного лісгоспу здеруть по хорошій сумі на ті ж вибори

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus