USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянину оголосили про підозру за експорт лісу через фіктивні фірми

25 Січня 2017 19:00
Мешканцю Волинської області та двом мешканцям Львівщини правоохоронці повідомили про підозру у скоєнні низки злочинів, пов’язаних з незаконним експортом лісу до ЄС. Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області встановили, що учасники злочинної групи незаконно експортували у Республіку Польща більше семисот кубометрів деревини дуба.

Про це повідомили у прес-службі львівської поліції.

Як ідеться у повідомленні, двом мешканцям Львівщини та одному з Волині правоохоронці повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) КК України, ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) КК України та ч.2 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів, обов’язкових платежів) КК України.

Зловмисники спеціально придбали (перереєстрували право власності) товариство з обмеженою відповідальністю, а також незаконно, на підставі фіктивних документів щодо походження зрізаного лісу, одержали сертифікати про походження лісопродукції.

Понад 700 кубічних метрів деревини породи дуб (еквівалентно 12 вагонам з лісом), зловмисники експортували до Республіки Польща, а одержану на рахунки товариства валютну виручку розподілили між собою, ухилившись при цьому від сплати податків на суму більше ніж вісімсот тисяч гривень, що підтверджується висновком ДФС у Львівській області.

Нагадаємо, ще одного із співучасників злочинної групи, які здійснювали незаконний експорт лісопродукції на території Львівської та Волинської областей, нещодавно засудили.

Йому призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 34 тис грн. Крім того судом задоволено позов прокуратури про стягнення із засудженого в дохід держави 683 тис грн несплачених податків.

Загалом у в цій схемі задіяно 15 осіб, з яких троє – волиняни. Усіх затримали 5 серпня 2016 року на Львівщині. Усього Згідно з даними прокуратури, у злочинну групу входили чиновники, банкіри і юристи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus