USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні оголосили режим надзвичайної ситуації в енергетиці

14 Грудня 2015 17:32
Кабінет міністрів України після піврічної перерви ввів режим надзвичайної ситуації в енергетиці. Відповідне рішення було ухвалено 9 грудня 2015 року, йдеться у розпорядженні, оприлюдненому сьогодні, 14 грудня. Про це пише ТСН.

«З метою подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електричної енергії у зв'язку з виникненням аварійних ситуацій в об'єднаній енергетичній системі України, викликаних пошкодженням електроенергетичних установок, їх елементів, споруд, і забезпечення надійної, безперебійної (стабільної) роботи об'єднаної енергетичної системи України погодитися з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості про необхідність прийняття на ринку електричної енергії таких тимчасових надзвичайних заходів», – йдеться в документі.

Як наголошується в розпорядженні, перше, що входить в такі заходи, – проведення коригування тарифів на виробництво електричної енергії, зокрема виробникам, які працюють за ціновими заявками, і величин «зеленого тарифу».

Друге – встановлення додаткових платежів (надбавки, знижки) виробникам електричної енергії. Далі – коригування тарифів на передачу електричної енергії, коригування інвестиційних програм ліцензіатів.

«Укренерго» було доручено встановлювати тимчасові обмеження на експорт електроенергії з України до ЄС, а також стежити за виконанням лімітів споживання електроенергії в Україні.

Також Кабмін доручив «Укренерго» установити тимчасові обмеження на генерацію електричної енергії для виробників з альтернативних джерел енергії. Уперше режим надзвичайної ситуації в енергетиці був введений у серпні 2014 року.

Нагадаємо, у листопаді прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що в Україні закінчується вугілля. Наявних запасів не вистачить для стабільного проходження зимового сезону.

Сьогодні Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що в ніч на понеділок в Україні через негоду лишилися без електрики 147 населених пунктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Тарас Чурило Показати IP 14 Грудня 2015 17:44
Хай ще скажуть, що взимку світло будуть відключати, і що електрику досі з Росії експортують
Анонім до Тарас Чурило Показати IP 14 Грудня 2015 19:44
Добавь еще то, что один реактор на Запорожской АЭС остановлен из за поломок, вызванных энергетической блокадой Крыма, и получишь более менее полную картинку.
Просто мама Показати IP 14 Грудня 2015 19:32
Пам'ятаю 1999- 2000 вечорами в цю пору садили дитину на санки і йшли гуляти, бо вимикали електроенергію.
Василь Показати IP 15 Грудня 2015 00:26
Видно ще не всі волиняни на блокаду Кемської волості поїхали, а так би вже давно нам світло давали по годині на добу. Приказка "Семь раз отмерь, а один отрежь" тепер є пережитком кумуняцького режиму і через складність перекладу в нашій країні не діє. З чим, власне, і вітаю.
Іван до Василь Показати IP 15 Грудня 2015 06:43
Ну ти й реально василь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus