USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через найдорожчу електроенергію у світі вмирає українська промисловість, – Ігор Палиця

1 Травня 2020 17:26
Через зависоку ціну на електроенергію помирають українські підприємства. І винен у цій ситуації уряд. У цьому переконаний народний депутат від Луцька Ігор Палиця.

Своїми думками з цього приводу нардеп від депутатської групи «За майбутнє» поділився 30 квітня в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу» на «1+1», пише ТСН.ua.

«Ми всі зранку прочитали, що була аварійна ситуація на Рівненській атомній електростанції. Промисловість сьогодні зупиняється, тому що у нас найдорожча електроенергія в Європі і в світі. Сьогодні наша промисловість неконкурентоспроможна зі світовими ринками. Сьогодні наші комунальні підприємства – водоканали, підприємства електротранспорту – не можуть надавати дешеві послуги нашим українцям, тому що в них дуже дорога електроенергія. І в той же час для того, щоб дати дешеву електроенергію підприємствам, які працюють на експорт, які виробляють сталь і все інше, що можна продавати на експорт і отримувати валюту в країну, ми їх заганяємо в найдорожчу в 4-5 разів електроенергію в Європі. Вони зупиняються», – зазначив він.

Читати ще: Ігор Палиця: «Непрофесіоналізм породжує біду. У Президента єдиний вихід – розпускати Верховну Раду»

При цьому Ігор Палиця наголосив, що така ситуація виникає через непрофесійний уряд.

«Замість того, щоб давати електроенергію атомну, яка коштує 55 копійок, уряд зупиняє, і дав вказівку вже зупинити 60% всіх атомних енергоблоків України. Для того, щоб ми фінансували «зелену» енергетику, яка коштує 4 гривні КВтт, а не 50 копійок, як атомна, яка дорожча в 6 разів, ніж в Європі «зелена» електроенергія. Ми сьогодні спонсоруємо компанію ДТЕК, яка продає в 4 рази дорожчу електроенергію в Україну, і ми зупиняємо дешеву екологічну чисту електроенергію», – сказав він.

Читати ще: «Ми повинні зробити податковий рай на території України». Ігор Палиця про порятунок економіки в умовах кризи
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Отакої Показати IP 1 Травня 2020 18:10
Цинізм цих горе-депутатів вже зашкалює.А хто голосував за той уряд????
Ваван до Отакої Показати IP 1 Травня 2020 19:23
Уряд не вибирають, уряд призначають! Пора вже знати! Вибирають депутатів у верховну раду!
Лучанин до Ваван Показати IP 1 Травня 2020 20:32
Ага, і президента також.
Волиняка до Отакої Показати IP 1 Травня 2020 20:27
Зелена монобільшість.
Ахаха до Волиняка Показати IP 2 Травня 2020 06:24
Це ж за Зеленського приймався закон про зелений тариф і поправки до податкового кодексу про зняття ввізного мита на сонячні панелі під виглядом закону про збільшення відповідальності неплатників аліментів, теж за Зеленського.
Степан (Крымчанин) Показати IP 1 Травня 2020 19:01
По моему, те же, кто и голосовал за Раду, и Президента. Каждый народ достоин того правителя, которого имеет.
Дмитро Показати IP 2 Травня 2020 00:55
скоро люди зберуться, і рознесуть і урядовців і тих профанів хто москалям продає і ахмєтова з його детеком
Дмитру Показати IP 2 Травня 2020 19:25
Кілька місяців тому Україна купувала в Росії електроенергію, дешевшу за українську. Від цього кажуть постраждав Ахметов та "зелена енергетика".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus