USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Україні планують до 2030 року замінити весь громадський транспорт на електричний

19 Листопада 2020 17:10
У рамках Національної транспортної стратегії до 2030 року Україна планує повністю замінити весь міський громадський транспорт на електричний і створити відповідну інфраструктуру для цього.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій 19 листопада під час Global e-Mobility Forum, організованому Міністерством клімату і довкілля Польщі, пише Економічна правда.

«Ми підтримуємо використання в містах екологічних видів транспорту, зокрема міського електричного та електромобілів. Національною транспортною стратегією України до 2030 року передбачено, що міста замінять свій автопарк на електробуси, і буде створено відповідну зарядну інфраструктуру для них.

У цьому напрямі ми зараз активно співпрацюємо з міжнародними фінансовими організаціями і готуємося до реалізації другої фази спільного проєкту з ЄІБ «Міський громадський транспорт України ІІ», який передбачає оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах і заміну їх виключно на електротранспорт», – розповів Криклій.

За його словами, спільно з бізнесом і громадськістю міністерство розробило проєкт стратегії розвитку автомобільної промисловості в Україні, яка передбачає стимули для вітчизняного виробництва електрокарів, а також враховує популяризацію як приватного, так і громадського електричного транспорту.

Міністр додав, що відомство «активно вболіває та повністю підтримує» продовження дії звільнення від сплати ПДВ на ввезення до України електромобілів і у свій час доклало багато зусиль для скасування цього мита та ПДВ на електрокари.

«Сьогодні в Україні близько 25 тисяч електрокарів, 25 тисяч гібридів і майже 9 тисяч пунктів електрозарядних станцій, які розміщені здебільшого у містах. Ми ініціювали і вже працюємо над внесенням нових змін у ДБН щодо планування і забудови територій, які б дозволили розміщення електрозарядних станцій на всіх дорогах загального користування, у тому числі, і місцевих», – зазначив Криклій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 19 Листопада 2020 17:44
До 2030 року в країні залишаться лише депутати. Їм громадський транспорт не треба.
скептик до Анонім Показати IP 19 Листопада 2020 17:58
електрикою будуть підзаряджати пенсіонерів, щоб не претендували на пенсію.
А Показати IP 19 Листопада 2020 18:37
Невже конч...ні «еталони» нарешті повиздихають? Алілуя!
Б до А Показати IP 20 Листопада 2020 10:15
Та ні, просто будуть еталони на батарейках.
скептик до Б Показати IP 20 Листопада 2020 13:10
з велосипедним приводом. педалі будуть пасажири крутити
Я Показати IP 20 Листопада 2020 20:25
клоуни в маразмі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus