USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

В Україні почали активніше роздавати повістки. Яка причина

17 Лютого 2023 21:07
В Україні останнім часом активізувалася видача повісток в громадських місцях. Проте це не означає, що всіх, хто їх отримає, відправлять на фронт.

Про це розповів секретар Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов в інтерв’ю ВВС Україна.

Він уточнив, що повістки зобов’язують чоловіків з’явитися до центрів комплектації, щоб стати на облік або оновити дані про себе.

Данілов пояснив, що це необхідно для того, щоб сформувати резерв та мати дані про військовозобов’язаних.

Читати ще: Посилення мобілізації в Україні: експерти пояснили, кого та коли призовуть

«Щоб розуміти, що у разі потреби, на них держава може розраховувати. Чи всі вони повинні йти на фронт? Ні. На фронт будуть йти підготовлені, на фронт будуть йти ті, які будуть оснащені, навчені», – сказав він.

Секретар РНБО додав, що ажіотаж навколо мобілізації є ІПСО, яка діє на користь кремлівської пропаганди.

За законом повістку можуть вручити навіть у громадських місцях. І хоч її отримання не означає негайного відправлення в зону бойових дій, існують чіткі терміни, коли військовозобов’язаному треба з’явитися у військкомат. За неявку загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.

За неявку до військкомату без поважних причин передбачено адміністративне покарання у вигляді штрафу від 1,7 тис. до 3,4 тис. грн.

Читати ще: Чи законне вручення повісток на блокпостах і вулицях, та що загрожує за ухилення від мобілізації. Роз’яснення
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Данілову Показати IP 17 Лютого 2023 21:29
А ти своїм синам, яких відправив за кордон, вже вручив повістки? Одному в Майямі, другому в Європу?
Ігор Показати IP 17 Лютого 2023 21:37
А своїх чотирьох синів Данілов зобов’язав з’явитися до центрів комплектації, щоб стати на облік або оновити дані про себе. Це Жжнеобхідно для того, щоб сформувати резерв та мати дані про військовозобов’язаних.
Влад Показати IP 17 Лютого 2023 22:39
Як завжди повістки впершу чергу чоловікам з сіл. А тим,хто виїхав до війни , то це норма?І сини чиновників владців які за кордоном , то це по совісті і по закону ?Несправедливість нажаль і у війну!
Аристрах до Влад Показати IP 20 Лютого 2023 10:07
Я, звісно, співчуваю. Масова мобілізація селян і облави на заклади в містах - це одного поля ягоди з різною ефективністю рекрутингу. Селяни всі як на долоні і голова не може піти на порушення закону й не надати актуальний список мешканців, в кращому випадку декількох "забуде" подати, а всіх не вийде "забути". Село буває хоч і більше за типове ОСББ, але це набагато більш споріднена спільнота людей, тут або пручаються всі разом, або окремим ухилянтам доведеться жити в осуді, особливо після перших похоронів. Більш проворні хлопці виїхали на роботу в міста, прописку не змінивши. Так і виходить, що найбільш нефартовий клас громадян це ті, хто проживає за місцем прописки і ті, хто працює офіційно. Особливо офіційних працівників рано чи пізно бюрократія візьме в оборот. Більш "тіньових" громадян ловлять на вулицях міст
1+1 Показати IP 17 Лютого 2023 23:34
Де сини данілова
Манергейм Показати IP 18 Лютого 2023 08:38
Шановні волиняни ну а ви ше помімо данілова за повістки маєте бути дуже вдячні розробнику того наказу(закону) включно з обліком жінок. Вашому земляку атошніку генералу Горбач Р село Годомичі
Правда Показати IP 18 Лютого 2023 08:49
Потрібно переводити економіку на військовий лад і проводити на місцях підготовку всіх з володіння зброєю,тактичної медицини,оборони в населених пунктах,якоїсь тактики і навіть диверсійній роботі.А вони все бігають і когось виловлюють,щоб облікувати...ТЦК робіть вже щось,досить протирати штани.
Сірожа до Правда Показати IP 18 Лютого 2023 11:10
Ти йдеш на..
Правда Показати IP 18 Лютого 2023 09:04
Як можна ставити на пустий бланк печатку і свій(керівник)підпис?От як?Може хтось розяснить з юристів.
Юрист до Правда Показати IP 19 Лютого 2023 16:45
Кримінальний кодекс згадай і вони ту повістку зїдять
Анонім до Юрист Показати IP 20 Лютого 2023 12:34
Та ні, просто з'їздять разок по писку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus