USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні почнуть впроваджувати технологію 4G

24 Липня 2015 12:49
Указ про початок роботи щодо запровадження технології 4G в Україні підписав напередодні ввечері Президент. Відповідний документ опублікований на сайті глави держави.

«4G впроваджуватимуть в Україні з метою створення умов для розвитку національної інформаційної інфраструктури та ресурсів, впровадження новітніх технологій у сфері телекомунікацій, забезпечення широкого доступу населення до глобальної мережі Інтернет», – йдеться в тексті Указу.

Як повідомляє «УНІАН», заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків нагадав на брифінгу в четвер, що в результаті тендеру на ліцензію частот під запуск технології 3G, який організували в лютому поточного року, до держбюджету України вдалося залучити 11 мільярдів гривень.

«Це був один з найпрозоріших конкурсів, і зараз багато людей у Києві та багатьох інших містах мають можливість користуватися цією послугою», – додав Шимків.

Зі слів присутнього на брифінгу голови Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері інформатизації та зв'язку, (НКРЗІ) Олександра Животовського, провести тендер для видачі частот під 4G буде набагато складніше, ніж конкурс на ліцензії під третє покоління зв'язку.

«Конкурс з 3G – це була quick win (швидка перемога) в порівнянні з 4G і тією роботою, яку ми збираємося провести», – зазначив Животовський.

Він повідомив, що, в першу чергу, НКРЗІ має намір провести аудит радіочастотного ресурсу України із залученням міжнародних експертів, після чого складуть дорожню карту щодо використання частот. При цьому фінансуватися дані послуги будуть за рахунок учасників ринку.

«У нас є 8 операторів, які висловили свою готовність фінансувати дослідження та брати участь у підготовці впровадження нової технології», – зазначив глава НКРЗІ.

При цьому він додав, що терміни впровадження 4G в Україні в 2017 році, які раніше були задекларовані президентом, є «досить реалістичними».

Нагадаємо, на початку червня президент України Петро Порошенко заявив, що прозорий конкурс з видачі ліцензій на зв'язок четвертого покоління (4G) в Україні відбудеться в 2017 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1G Показати IP 24 Липня 2015 14:38
Господи яка 4G унас навітт GPRS ледь тяне. І що це за 70мб на швидкості 3G це що фотку глянув і все. Я б той лайф київстартар прибивбиодні обмани а вони 4джи ви 2 нормальний зробіть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus