USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні 89% ковід-пацієнтів на ШВЛ померли. Дослідження

2 Березня 2021 23:18
В Україні кількість смертей від наслідків коронавірусу почала збільшуватися від середини лютого 2021 року, а в останні дні це зростання різко прискорилося. Швидкість збільшення сягнула та незначно перевищила значення осінньої хвилі.

Про це йдеться в огляді науковців НАН епідемічної ситуації в Україні за 23 лютого-1 березня 2021 року, передає ТСН.

Зазначається, що зростання смертності в офіційній статистиці не пов’язане із затримками оприлюднення. Як пояснили у Національній академії наук, затримки наповнення реєстру на цей момент є мінімальними як для результатів тестування, так і для реєстрації смертей.

«Впевнене зростання кількості нових випадків відбувається в усіх регіонах України, крім Запорізької, Луганської та Херсонської областей. Динаміка нових виявлень у Україні на цей момент є подібною до статистики Румунії та Польщі», – сказано в огляді.

Повідомляється, що загальна летальність нових випадків продовжує зростати і сягнула 2.8%. Також, за інформацією науковців, більшість пацієнтів з коронавірусом, які перебували на ШВЛ, померли.

«Середня госпітальна летальність за весь період спостережень склала близько 15%, летальність у хворих, які перебували у відділеннях інтенсивної терапії, – 76%, летальність у хворих, які перебували на апаратах штучної вентиляції легень (ШВЛ), – 89%», – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, в Україні за останню добу виявили 5 336 нових випадків COVID-19. Померли 162 людини, одужали 5 194 пацієнти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
я Показати IP 3 Березня 2021 00:02
На жаль, не факт, що і ті 11%, які вижили після штучної вентиляції легень, залишаться живими. Читала статтю, що кожен 5 із тих, хто вижив, протягом місяця знову повертається у лікарню, а кожен 8 - помирає, не проживши і 4 місяців... Біда...
Руслан Бондарук Показати IP 3 Березня 2021 08:53
Якщо така велика смертність, тоді цей прилад не для спасіння людей, а для прискорення їх смерті. Щось то не те.
Руслан Бондарук Показати IP 3 Березня 2021 08:55
Якщо така велика смертність, тоді цей прилад не для спасіння людей, а для прискорення їх смерті. Щось то не те, або не навчили персонал, або прилади браковані. Третього немає.
Анонім Показати IP 3 Березня 2021 09:26
Це ще один доказ "високого професіоналізму" наших лікарів. Це саме було при свинячому грипі, коли Юля рулила, про це писав якийсь анастезіолог ще рік назад, що майже всі пацієнти на швл вмерли і що у нас нема лікарів для роботи з швл. Чому пацієнти накладають на себе руки?....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus