USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

В Україні посилять контроль за наданням статусу учасника бойових дій

10 Червня 2021 14:43
Міністерство у справах ветеранів вдосконалить механізм надання статусу учасника бойових дій ветеранам, які брали участь в АТО/ООС.

Про це міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна розповіла у Житомирі під час зустрічі з ветеранами, повідомляє Укрінформ.

«Є непоодинокі факти військового туризму, коли люди приїжджають в АТО на 3 дні, а потім отримують статус УБД (учасника бойових дій – ред.). Так було, до речі, не тільки в АТО, а й у міжнародних операціях, як приклад, приїзд в Ірак на 3 дні і отримання статусу УБД. Це все питання нас із вами, нашої гідності і наших цінностей. Для мене ветеран і захисник – це той, хто є носієм справжніх людських цінностей і гідності», – зазначила Лапутіна.

За її словами, при міністерстві діє комісія, яка надає статус учасника бойових дій добровольцям. До її складу входять представники правоохоронних органів, СБУ, інших відомств та громадських ветеранських організацій. Утім комісія не має інструментів розслідування і перевірки справжності документів.

«Прийнятий закон, щоб надавати статус УБД добровольцям. Я його дуже підтримую, бо саме добровольці першими дали відсіч в умовах відсутності армії. Їм 7 років не давався статус, зараз він є. Ми, як міністерство, надаємо його тим, хто брав участь у складі добровольчих підрозділів в Антитерористичній операції. Зараз це дається за трьома свідченнями побратимів. Перевірити наскільки вони справжні дуже складно, і міністерство не має таких інструментів», – додала міністр.

Аби вдосконалити механізм, міністерство звернулося до МВС та СБУ, щоб у склад комісії включили представників департаменту спецрозслідувань, які мають інструменти перевірки надання статусу УБД.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 10 Червня 2021 15:31
Увага, акція! Приведи троих "побратимов-свидетелей" и получи статус УБД бесплатно! Directed by Министерство по делам ветеранов.
Лучанин Показати IP 10 Червня 2021 15:32
Давно пора! А 80 відсоткам ще й анулювати потрібно
Експертиза Показати IP 10 Червня 2021 16:06
Що лівих "героїв" у лапках побільшало, які не соромляться одягнути чужий військовий одяг, начепити на груди незаслужені нагороди та тикати всім у лице посвідченням учасника бойових дій, при тому розказувати як вони воювали, страждали в окопах та проливали кров за батьківщину.
Анонім Показати IP 10 Червня 2021 16:50
Тим що на нулю можна давати,а друга-третя лінії то треба подумати
Народна прокуратура Показати IP 10 Червня 2021 16:53
До Лучанин. О, щурі посміливішали, коли протистояння перейшло у статичну фазу. Де ж ти такий сміливий та рішучий був у 2014-2017 ? Думаю, навіть у цьому році, коли кацапи підвели війська до кордону, вже наклав у штани і думав куди драпати у випадку початку активних бойових дій і можливої мобілізації!
Mapo дер до Народна прокуратура Показати IP 10 Червня 2021 17:18
На новой почте тебя наверное издалека приветствуют.
Анонім до Mapo дер Показати IP 11 Червня 2021 08:04
Твої цапорилі інвестиції в лугандонію абхазію і придністров'я дали. Тепер розцвітають. А нашим привозили волонтери допомогу,а не раз і новою поштою прислали . Мені самому бінокль, розгрузку прислали.
ще не зовсім свідоми Показати IP 10 Червня 2021 19:52
400 тисяч убедешників. З такою армією в кремлі ногами двері потрібно вибивати
Експертиза Показати IP 11 Червня 2021 15:22
З 400 тисяч учасників АТО/ООС - 350 тисяч уявних пристосуванців, які крім свого "чле.а" в руки нічого не брали, а бойову зброю бачили тільки на учбовому столі, а самі бійцям продавали наркотики, горілку, цигарки та брали активну участь в задіянні у злочинних махінаціях, схемах з метою особистої наживи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus