USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Статус учасника бойових дій отримають навіть волонтери

12 Вересня 2014 08:12
Військові й добровольці, які воюють на Сході, а також волонтери, котрі працюють у зоні АТО, отримають статус учасників бойових дій.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Півроку Україна воює, але офіційно в країні немає жодного учасника бойових дій на Сході.

Від сьогодні такий реєстр починає формувати нова державна служба у справах ветеранів та учасників АТО. Їй передають списки бійців Міноборони та МВС. Чиновники обіцяють що процес буде автоматичним. У складних випадках проводитимуть розслідування, і передусім спиратимуться на свідчення комбата.

Учасників бойових дій в АТО за підрахунками на сьогодні може бути 50 тисяч осіб - це військові, бійці добровольчих батальйонів, і навіть волонтери, які забезпечують проведення АТО і можуть це підтвердити документально.

Статус учасника бойових дій дає право на пільги. Це безкоштовне лікування і медикаменти, путівка в санаторій, безкоштовний проїзд у міському транспорті і раз на рік у міжміському. 75 відсотків знижки за комунальні послуги та отримання житла.

У бійців, які повернулися зі сходу інвалідами, перелік пільг розширений. До безкоштовних ліків, протезів, путівок додаються безоплатні компослуги, капітальний ремонт помешкання, якщо родина цього потребує, а також купівля авто та квартири.

Чи вистачить грошей на всі пільги, коли державна скарбниця порожня? У мінсоцполітики поки що не можуть сказати, скільки коштів знадобиться, щоби виконати всі ці обіцянки.

В уряді запевняють, що стовідсотково є кошти на виплати компенсації тим, хто втратив працездатність через війну, захворів, або залишився без кінцівок. У такому випадку компенсація становитиме від 180 до 300 тисяч гривень. Родинам загиблих військовослужбовців держава виплачуватиме 609 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus